AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kirik sonrasi fizik tedavi nasil yapilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kırık sonrası fizik tedavi nasıl yapılır?​

Kırık kaynaması sağlandıktan ve kırık etrafında hareketlere başlanabildikten sonra fizik tedavi daha yoğun uygulanabilir. Ağrı ve ödemi azaltmak, kasları esnetip güçlendirmek, yürüme etkilenmişse yürüme egzersizleri ve genel fonksiyonelliği arttıracak egzersizler yapılır.

Kırıktan sonra ne yapılmalı?​

Genellikle kırılmadan sonra, uygun iyileşmeyi sağlamak için kemiğin hareketsiz hale getirilmesi gerekir. Bu genellikle bir alçı kullanılarak gerçekleştirilir. Basit kırıklar için, doktorunuz çıkarılabilir bir alçı uygulamayı seçebilir, böylece yaralanma bölgesi çevresinde hafif hareketler meydana gelebilir.
KAYNAMAYAN KIRIK BELİRTİLERİ NELERDİR? Kaynamayan kırıklar; aşırı şişme (ödem), hafif ağırlık vermede ağrı ve kızarıklık gibi belirtilere neden olmaktadır. Tam anlamıyla ya da doğru bir şekilde kaynamayan kırıklar hastaların yaşamını olumsuz etkiler.
Kemik kırıklarında kas nasıl etkilenir?
Kırığın durumuna göre kırık olan bölge alçıya, atele alınır ya da opere edilir ve kırığın iyileşmesi için bir süre immobilizasyon (hareketsizlik) gerekir. İmmmobilizasyonun uzaması nedeniyle eklem sertliği, kas atrofisi (kas erimesi) gibi sorunlar gelişebilir.
Kasları yumuşatmak için ne yapılmalı?
Sıcak su kas gevşetmenin en kolay yoludur Özellikle sıcak su ile duş alırken belirli kas gruplarının daha fazla sıcaklık ile temas etmesini sağlayarak kaslarınızı rahatlatabilirsiniz. Kaslarınız ile sıcak suyu temas ettirmeden önce suyun derecesini bir miktar daha arttırarak daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Alçı söküldükten sonra ne yapılır?​

Alçı çıkarıldıktan sonra bazı şikayetlerin görülmesi normaldir. Hareketsizlik ve kullanmama kemiğin zayıflamasına yol açar. En kısa zamanda bir fizik tedavi merkezine giderek zayıflayan kas ve kemiklerinizi çalıştıran egzersizler yapmanızı ve gereken fizik tedaviyi almanızı tavsiye ederim.

Ayak kırığı alçı çıktıktan sonra ne yapılmalı?​

Ayağı kırılan kişi; çok fazla hareket ettirilmeden sakin bir yere çekilmelidir. Sonrasında eğer kanama gözlemlenirse kanama üzerine bir bez bağlanıp baskı uygulanmalı, ayak hareket ettirilmeden ve panik yapmadan 112 aranmalıdır.
Kırık bölgesinde kalıcı ağrı, kırık bölgesini kapsayan kemiğin olmadığı kalıcı bir boşluk, birkaç ay boyunca tekrarlanan görüntüleme çalışmaları karşılaştırıldığında kemik iyileşmesinde ilerleme yoksa, normal iyileşme için genellikle yeterli olan bir süre içinde yetersiz iyileşme varsa kaynamama teşhisi konulabilir.
 
Geri
Üst