SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
Kırem Şantili Pileli Revani Tarifi İçin Malzemeler
7 adet yufka
100 gram margarin
1 çay bardağı ceviz
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Bir kaç damla limon
Üzeri için;
Kremşanti
Süt
Kırem Şantili Pileli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar ilk önce tencereye şeker ve suyu alıyoruz ocağa şerbeti 10 dakika kaynatıyoruz. Limon ekledikten sonra bir beş dakika daha kaynatıp, soğuması için kenara alalım.
Baklavalık yufkaları erittiğimiz margarinle (Siz isterseniz tereyağıda kullanabilirsiniz) yağlıyoruz.
Üzerine bir tutam ceviz serpiyoruz ve pile şeklini verip borcama diziyoruz bu işlemi bütün yufkalara uyguluyoruz kalan yağı yufkaların üzerine sürüyoruz.
Kek harcı için; yumurta ve şekeri bayazlaşana dek çırpıyoruz.
Daha sonra süt, sıvı yağ, ekleyip bir tur çırpıyoruz, irmik, ceviz, hindistan cevizi, un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz ve yufkaların üzerine döküp, 175 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Tatilinizi fırından çıktıktan 10 dakika sonra şerbetini veriyoruz.
İyice şerbetini çeken tatlımızı kremşanti ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kırem Şantili Pileli Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
7 adet yufka
100 gram margarin
1 çay bardağı ceviz
Keki için;
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı ceviz
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
Bir kaç damla limon
Üzeri için;
Kremşanti
Süt
Kırem Şantili Pileli Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar ilk önce tencereye şeker ve suyu alıyoruz ocağa şerbeti 10 dakika kaynatıyoruz. Limon ekledikten sonra bir beş dakika daha kaynatıp, soğuması için kenara alalım.
Baklavalık yufkaları erittiğimiz margarinle (Siz isterseniz tereyağıda kullanabilirsiniz) yağlıyoruz.
Üzerine bir tutam ceviz serpiyoruz ve pile şeklini verip borcama diziyoruz bu işlemi bütün yufkalara uyguluyoruz kalan yağı yufkaların üzerine sürüyoruz.
Kek harcı için; yumurta ve şekeri bayazlaşana dek çırpıyoruz.
Daha sonra süt, sıvı yağ, ekleyip bir tur çırpıyoruz, irmik, ceviz, hindistan cevizi, un kabartma tozu ve vanilyayı da ekleyip çırpıyoruz ve yufkaların üzerine döküp, 175 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Tatilinizi fırından çıktıktan 10 dakika sonra şerbetini veriyoruz.
İyice şerbetini çeken tatlımızı kremşanti ile süsledikten sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kırem Şantili Pileli Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı