AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kirec suyunda recel nasil yapilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
139.801
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kireç suyunda reçel nasıl yapılır?​

Kireç nasıl yapılır? Sönmemiş taş kireç ve su birleştirildikten birkaç saat sonunda kireç tabana çöker. Kireç tortusunun üstünde kalan berrak su reçel ve tatlılar için kullanılacak hale gelir. Meyveler 18 – 48 saat aralığında sertlik derecesine göre kireçte bekletilir ve sonra pişirilir.

Kireç suyunda şeftali reçeli nasıl yapılır?​

Kireç suyunda şeftali reçeli nasıl yapılır?
1,280 kilogram şeftali için 2 kilo şeker kestiriniz. Kireci suda söndürüp posası dibine çökünce oynatmadan üzerindeki duru suyunu alınız. Biraz olmuş şeftalilerin kabuklarını soyup bu suya atıp 5 saat bırakınız.

Kabak tatlısı kireçte ne kadar beklemeli?​

Kabakların suyun altında kalması için üzerine bir tabak yerleştirin. Bu şekilde 24 saat bekletin. Kabakları sudan alıp iyice yıkayın. Yine bir kaba alıp üzerine su ilave ederek 1 saat daha bekletin.

Kireçsiz Kıtır kabak tatlısı nasil yapılır?​

Kireçsiz Kıtır kabak tatlısı nasil yapılır?
Balkabağı Reçeli (Kireçsiz) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kabağı soyalım yeşil kısmını tamamen keselim(bu kısmı çorba yapımında kullanabilirsiniz).
- Yıkayıp süzdürelim.
- İyice süzülen kabağımızı dilediğimiz şekilde doğrayalım.
- Pişireceğimiz tencereye kabağı alalım.
- Üzerine şekeri limontuzu tarçın ve karanfil ilave edelim.

Kireçli reçel zararlı mı?​

Örneğin reçel yapımı konusunda yumuşak meyvelerin dağılmaması için oldukça etkili bir üründür. Ancak uzun süre kireç kaymağının gıda maddelerinin üzerinde durması da sakıncalıdır.

Kireç suyu ile turşu nasıl yapılır?​

Kireç suyu ile turşu nasıl yapılır?
Malzemeleri yıkayıp kireç kaymağına yatırıyoruz tüm olarak 1 gece bekleticez. Ertesi gün malzemeleri kireç kaynağından çıkarıp bol suyla 4-5 kez yıkıyoruz ve istediğimiz boyutta doğruyoruz. Geniş bir leğene doğradığımız malzemeleri koyup üzerine sirkeyi biraz suda erittiğimiz tuz ve limon tuzunu ekleyip karıştırıyoruz.

Şeftali reçeli yaparken kabukları soyulur mu?​

İkiye bölüp çekirdeğini çıkaralım ve dilimyeleyip küp küp doğrayalım. Kabuğunu soymuyoruz kesinlikle soymayın, kabuğu daha lezzeti oluyor ,hiç kabuklu olduğu anlaşılmıyor bile.

2 kilo şeftaliye kaç bardak şeker konur?​

2 kilo şeftaliye kaç bardak şeker konur?
🍑 Normalde reçele 1 kilo meyve için 1 kilo şeker konulur. Tercih meselesidir ama 1 kilo meyvenin kabuğu çekirdekleri çıktığı vakit bayağı azaldığı için ve pişince de yarı yarıya azaldığını hesaba katarsak 1 kilo meyve için yarım kilo şeker tam gelecektir.

Kabak reçeli kaç saatte pişer?​

Ocağa alın ve şeker eriyene kadar kaynatın. Ardından içerisine kabakları aktarın. Kabaklar çıtırlaşıp reçelin kıvamı koyulaşana kadar pişirmeye devam edin. Pişirme işlemi yaklaşık 1 saat kadar sürebilir.

Kabak tatlısı kireç yerine ne kullanılır?​

Kabak tatlısı kireç yerine ne kullanılır?
Şimdi işin püf noktasına geliyoruz ben kireç kullanmaktan çekindiğim için kabaklarımı büyük bir leğen içerisinde 2, 5 yemek kaşığı karbonatla üzerine gelecek kadar suyla birlikte bir gece boyunca buzdolabında beklettim. Ertesi sabah kabakları bol suyla yıkayarak 15 dakika kadar temiz suda beklettim.

Reçelde neden kireç kullanılır?​

Kireç kaymağının en önemli özelliği şüphesiz özellikle gıda ürünlerinin dağılmasını önlemektir. Birçok farklı ürünün bir arada durmasına ve reçel yapımı gibi farklı hazırlıklarda rahat bir çalışma olanağı sağlar. Aynı zamanda hijyenik bir yapıya sahip olması ile beraber bu alanda da kullanılır.

Kireçli su turşuyu bozar mı?​

Kireçli su turşuyu bozar mı?
En basit tarifiyle turşu, içinde yüzde 10-20 oranında kireç bulunduran su ve kaya tuzu ile yapılabiliyorken, içine gereğinden fazla takviye koymak, ürünün fermantasyonunu bozuyor.

Kireç kaymağı ne demektir?​

Su ile beraber sönmemiş kirecin karıştırılması üzerinden hazırlanmış olan çözeltiye kireç kaymağı denir. Kimyada aynı zamanda hipoklorit olarak bilinir. Özellikle bazı gıdalar hazırlanırken yaygın şekilde kullanılmaktadır. Örneğin reçel yapımı konusunda yumuşak meyvelerin dağılmaması için oldukça etkili bir üründür.
 
Kireç suyunda reçel yapımı oldukça ilginç bir süreçtir ve meyvelerin sertleşmesine ve reçelin kıvamını almasına yardımcı olur. Kireç suyu kullanılarak yapılan reçeller oldukça sağlıklı ve doğal olabilir. Ancak, uzun süre kireç kaymağının gıda maddelerinin üzerinde durması sakıncalı olabilir.

Kabak tatlısı yapımında kireç kullanmak istemeyenler için alternatif yöntemler de mevcuttur. Kabakları karbonatlı suda bekletmek veya sadece su ile işlem yapmak gibi yöntemler denenebilir.

Şeftali reçeli yaparken kabukları soymamak daha lezzetli bir sonuç elde etmenizi sağlayabilir. Kabuklu olarak dilimlenen şeftaliler, reçel içerisinde çok daha farklı bir aroma ve tat bırakabilir.

Kireçli su turşuları bozabilir, bu nedenle doğru oranlarda kireç kullanımına dikkat etmek önemlidir. Aşırı kireç içeren turşuların fermantasyon sürecini etkileyebileceği unutulmamalıdır.

Genel olarak, kireç kaymağı, özellikle reçel yapımı gibi hazırlıklarda kullanılan bir malzemedir ve meyvelerin dağılmamasına yardımcı olur. Kullanımında dikkatli olunması gereken noktalar bulunmaktadır.
 
Geri
Üst