- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 175.615
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kirazlara ne ilacı atılır?
Tuzaklarda İlk ergin görüldükten sonra, bahçede 15-20 m’de bir olmak üzere, ağaç başına 4 adet “sarı yapışkan tuzak+amonyak kapsülü”, yerden 1.5-2.0 m yüksekliğe, ağacın 4 farklı yönüne asılarak herhangi bir kimyasal kullanmadan kitlesel tuzaklama yöntemi ile kiraz sineğine karşı mücadele yapılır.Kiraz ağacının ömrü ne kadar olur?
Sertifikalı tarım yapanlar için devlet desteği dönüm başına 150-350 TL’yi bulan rakamlara ulaşırken, bodur ve yarı bodur kiraz ağacının ömrünün 25 yıl, klasik kiraz ağacının ömrünün ise 35-40 yıl olduğu belirtiliyor.Kiraza Manolya ilacı ne zaman atılır?
Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli husus: İlaçlama zamanı. Hastalığa karşı ilk ilaçlamanın ağaçların yüzde 5-10 çiçekte olduğu çiçeklenme başlangıcında, ikinci ilaçlamanın ise ağaçların yüzde 90-100 çiçekte olduğu tam çiçeklenmede uygulanması gerek.
Kiraz agacı ne zaman ilaçlanır?
Kiraz ağaçları mevsiminde budamadan sonra zararlı böceklerden korunması için ilaçlama yapılır. Bahar ayları zamanında ağaca borda denilen bir bulamaç uygulanır ve 2 hafta gibi bir süre geçtikten sonra kireç karışımı ağaç gövdelerine uygulanmaktadır. Böylece zararlı böceklerin ağaca zarar vermesi önlenmiş olur.Kiraz ağacı her yıl meyve verir mi?
Uygun koşullar altında yetiştirilen kiraz ağacının 1 ila 2 yıl arasında meyve vermesi gerekmektedir. Verimli bir şekilde meyve alınması için ise ortalama 5 sene geçmesi gerekmektedir.Napolyon kiraz kaç yıl yaşar?
Ortalama olarak kiraz ağaçları 25-30 yıl yaşar. bir insan ömrünün yarısı ya da üçtebiri kadar ömürleri vardır.. Bir kiraz ağacı dikildikten 5-6 sene sonra meyve vermeye başarlar. Tam verimli meyve alabilmek için 10-12 sene geçmesi gerekmektedir.
Çiçek açtığı halde meyve vermeme nedenlerinin en başında kiraz ağcının çiçek döneminde döllenme sorunu yaşıyor olmasından kaynaklanabilir. Etrafında çiçek açan farklı ağaçlar olmalı ya da kiraz cinsi tek cins olmamalıdır. Diğer sorun ise kiraz çiçeklerini dölleyecek arıların yeterli olmamasıdır.
Çürüyen dalların kesilmesi, ve ilaçlı bir macun ile sıvalanması hasta ağacın tedavisine örnek olarak gösterilebilecek bir müdahale yöntemidir. Yağmur gibi yıldırım gibi doğa olaylarının zarar verdiği ağaç gövdelerinde oluşan yarıkların, kapatılması ile hasta ağaçların tedavisi başlamış oluyor.
Meyve ağaçları neden Zamklanır?
İlkbaharda bakteri bu kanserlerde çoğalmaya başlar ve yağmurla çiçek ve genç yapraklara yayılır. Gözlerdeki çatlaklardan ve budama yerlerindeki yaralardan bitkiye girer. Yapraklarda küçük, yağ yeşili, sarımtırak haleli, zamanla morumsu kahverengi renk alan lekeler oluşur. Bu lekeler zamanla kurur ve düşer.
Kiraza Monilya ilaçlaması ne zaman yapılır?
Kiraz ilaçlama ne zaman yapılır?
İlaçlama, ağaçların kış uykusunda olduğu dönemde ve en geç gözler uyanmadan 3-4 hafta öncesine kadar yapılmalıdır.Iç kurdu ilacı ne zaman yapılır?
büyüklüğüne ulaştığında (Tahminen Mayıs ayının sonu-Haziran ayının ilk haftası). 2.İlaçlama ve 3. İlaçlama: Birinci ilaçlamadan sonra yağışların şiddet ve sürekliliği, kullanılacak ilaçların etki süresi dikkate alınarak 15-20 gün ara ile yapılır.