Kirazla ne yemegi yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kirazla ne yemeği yapılır?​

İşte kirazla yapabileceğiniz 4 nefis tarif.
Dondurulmuş kiraz nerelerde kullanılır?
TAZE VE DONDURULMUŞ KİRAZ Taze kirazlar temizlenip çekirdeklerinden arındırılarak buzdolabı poşetleri içerisinde dondurulabilir. Böylece her an taze kiraza ulaşılması mümkün olur. Kek hamuru içerisine bu kirazları dilimleyip ekleyerek ya da bütün hali ile süslemesinde kullanarak tüketilebilir.

Kiraz konsantresi nasıl yapılır?​

Sapları ve çekirdeklerini çıkartmıyoruz. Yıkadığımız kirazları kazana koyuyoruz ve üzerini geçecek kadar su koyup kaynamaya bırakıyoruz. Kirazlar ezilecek kıvama gelene kadar kaynatıyoruz. İyice kaynadığından emin olduğımuzda altını kapatalım.
Kiraz meyve suyu nasıl yapılır?
Doğal Kiraz Suyu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yıkanmış, sapları çıkarılmış kirazlar tencereye alınır, üzerine su eklenir, kaynatılır.
- Kirazlar yumuşadığında ocağın altını kapatın.
- Üzerine 1 su bardağı toz şeker ekleyin.
- Şeker oranı yetersizse yarım su bardağı daha toz şeker ekleyin.
Bir tencerede yağı kızdırın ve soğanları da içine atarak kavurun. Ardından kirazları da üzerine ilave edin ve kavurmaya devam edin. 10 dakika kadar kavurmanız sonunda kiraz tuzlusu kavurmanız hazır. Sıcak olarak servis edin.
Kirazdan yemek yapılır mı?
Yaz meyvelerinin şirin mi şirin lezzeti kiraz! Faydalarıyla, lezzetiyle yazın en güzel yanlarından biridir. Renginden de anlaşıldığı gibi çok güçlü antioksidan kaynağı bir meyve olduğundan mevsiminde bol bol yenmesi gerektiği gibi tariflerde de kullanılabilir.

Buzluktaki kiraz nasıl pişirilir?​

Difrize bırakıyoruz. Kışında tencereye koyuyoruz. Damak zevkimizce şeker ekleyip üstünü az geçecek kadar su koyup kaynatıyoruz. Kaynadıktan sonra şekerini ilave edip bir taşım daha kaynatım soğumaya bırakıyoruz.
Kavanozda kiraz nasıl saklanır?
Ballı kiraz saklama Kirazları iyice yıkayın. Süzgece alın, suları süzüldükten sonra saplarını koparıp kavanozun içine doldurun. Daha sonra kirazların üzerine kirazları kaplayacak kadar bal doldurun. Kavanozun ağzını kapatarak nemsiz karanlık serin bir yere koyun.

Kiraz kompostosu ne kadar kaynatılır?​

Öncelikle kirazların saplarını çıkartıp ardından iyice yıkayın. Bir yandan da tencereye su ve şekeri koyup kaynatın. Kaynayınca içine limon suyunu ilave edip 5 dakika daha kaynatalım. Kirazları ve tarçını kaynayan suya ilave edip kirazlar yumuşayana kadar pişirin.
Kiraz hoşafı nasıl yapılır?
Kiraz Kompostosu Tarifi Nasıl Yapılır?
- Kirazlar, sapları çıkarılıp yıkanır.
- Tencereye 2-3 su bardağı kadar su ve 1,5 su bardağı şeker koyularak kaynatılır.
- Kaynayınca kirazlarda tencereye ilave edilir.
- Suyunu tercihinize göre azaltıp çoğaltabilirsiniz, ben suyunu sevdiğim için biraz fazla koydum.
Bir bardak kiraz suyu içmek kas ağrılarını büyük ölçüde azaltabilir. Egzersiz öncesi veya sonrası kiraz suyu tüketirseniz kaslarınız daha az ağrır. Kirazlar bol miktarda potasyum içerdiği için kalp atışını düzenler ve yüksek tansiyonu azaltır. Ayrıca kolesterole iyi gelen kirazlar kalp sağlığı için birebirdir.
Dondurulmuş kiraz nasıl yapılır?
Su israf etmemeye dikkat ederek kirazı güzelce yıkayın, bunun için birazı su dolu bir kapta bir iki dk bekletip durulayabilirsiniz. Yıkadığınız kirazları süzgeçten geçip, havlu kağıdın üzerine serin.Buzdolabına uygun kapaklı bir kaba yahut buzdolabı poşedine koyup, dondurucuya yerleştirin.

Kiraz nasıl yenir?​

Tatlı kirazlar (en iyi bilinen Bing çeşididir), özellikle tatlılarda, salatalarda veya soslarda taze olarak yenir. Turta kirazları (özellikle konserve, dondurulmuş veya kurutulmuş olarak bulunur) daha çok turta, reçel ve meyve sularının hazırlanmasında kullanılır.
Dondurulmuş kiraz kompostosu nasıl yapılır?
Ayrıca ben buzluktan çıkardığım kirazlarımı kullandım, bu yüzden buzlarının erime payını da göze alarak suyunu ekledim. Kirazlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yumuşayınca 2 paket vanilya eklenir, bir kere karıştırılıp, ocaktan alınır. Kapağı kapatılarak soğuması beklenir.

Geri