AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kiraz agaci hangi gubreyi sever?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kiraz ağacı hangi gübreyi sever?​

Dekara 2-3 ton ahır gübrelemesi uygundur. Verimdeki bir ağaca ortalama değer olarak her yıl, 2-3 kg. Amonyum Sülfat, 1 kg. Triple Süper Fosfat , 1 kg.. Potasyum verilmelidir.

Kiraz ağacı kaç günde bir sulanır?​

Kiraz ağacı kaç günde bir sulanır?
Genel olarak 10-15 günde bir defa sulanması yeterli olacaktır. Kışın iklimin çok kurak gitmediği bölgelerde sulama yapılmasına gerek yoktur. Bir fidanının su ihtiyacını ağaç yaşı*20-25 litre olduğunu unutmamak gerekir.

Kiraz ağacına hangi ilaç atılır?​

Nisan-Mayıs aylarında “Görsel sarı yapışkan+amonyak kapsülü” 2 adet/dekar olacak şekilde kiraz bahçelerine ağaçların güneydoğu yönüne, yerden 1.5-2 m yüksekliğe asılır. İlaçlama tuzaklarda ilk ergin görüldükten sonra en geç bir hafta içinde yapılır. Genellikle bir ilaçlama yeterli olmaktadır.

Kiraz ağacının verimi nasıl artırılır?​

Kiraz ağacının verimi nasıl artırılır?
Çiçeklenme sonrası ve meyve irileşme döneminde NatuGro programı ile ağacın ilk meyve oluşumu döneminde soğuğa karşı direnci artar, besin alınımı teşvik edilerek vejetatif gelişme desteklenir. Meyvelerin olgunlaşma dönemine güçlü girmesini destekler. Meyve olgunlaşma döneminde, bitkinin irileşmesine katkı sağlar.
Kiraza şeker gübresi ne zaman atılır?​
Şeker gübresi ne zaman atılır? Amonyum sülfat genellikle ekim sırasında atılıyor. Tahıllarda ekimde ve sapa kalkma zamanında, meyvelerde çiçeklenme öncesinde ve sonbaharda, sebzede dikimden 15 gün sonra ve bağlanma arkasından, bostanlarda ise ekimde ve çapa sonrasında şeker gübresi verilebiliyor.

Kiraz ağacına ne kadar su verilir?​

Kiraz ağacına ne kadar su verilir?
Düzenli bir şekilde yılda 600 mm üzerinde yağış olan bölgelerde kiraz ağacının sulanmasına ihtiyaç yoktur. Fakat 600 mm altında yağış alan bir yerde ise yaz aylarında 2-3 defa sulanması yeterlidir.

Kiraz çiçek açınca sulanır mı?​

Ayrıca yapılan araştırmalara göre özellikle çiçek döneminde sulama yapılmaması ve meyve bağlamanın ardından bitkiye su verilmesi önerilmektedir. Şayet meyve bağlamanın ardından yeterli sulama yapılmaz ise; yaratılacak su stresi sonucunda meyve kalitesi büyük ölçüde azalır ve ebadı küçük kalır.

Kiraz agacı ne zaman ilaçlanır?​

Kiraz agacı ne zaman ilaçlanır?
Kiraz ağaçları mevsiminde budamadan sonra zararlı böceklerden korunması için ilaçlama yapılır. Bahar ayları zamanında ağaca borda denilen bir bulamaç uygulanır ve 2 hafta gibi bir süre geçtikten sonra kireç karışımı ağaç gövdelerine uygulanmaktadır. Böylece zararlı böceklerin ağaca zarar vermesi önlenmiş olur.

Kiraz neden vermez?​

Çiçek açtığı halde meyve vermeme nedenlerinin en başında kiraz ağcının çiçek döneminde döllenme sorunu yaşıyor olmasından kaynaklanabilir. Etrafında çiçek açan farklı ağaçlar olmalı ya da kiraz cinsi tek cins olmamalıdır. Diğer sorun ise kiraz çiçeklerini dölleyecek arıların yeterli olmamasıdır.

Şeker gübresi suda eritilerek verilir mi?​

Şeker gübresi suda eritilerek verilir mi?
Çünkü şeker gübresi toprağın nemi ile eriyebilme özelliğine sahiptir. Damla sulama ile sulaması yapılan tarım alanlarında kullanıma uygundur.
Meyve ağaçlarına şeker gübresi ne zaman atılır?​
 
Kiraz ağaçlarının hangi gübreleri sevdiği konusunda verdiğiniz bilgiler oldukça değerli. Amonyum sülfat, Triple Süper Fosfat ve Potasyum içeren gübrelerin kiraz ağaçları için uygun olduğunu belirtmişsiniz. Bu gübrelerin verilme miktarları da oldukça önemli; dekara 2-3 ton ahır gübresi uygulaması ile birlikte ortalama olarak her yıl ağaca 2-3 kg Amonyum Sülfat, 1 kg Triple Süper Fosfat ve 1 kg Potasyum verilmesi gerektiği belirtilmiş.

Kiraz ağacının sulama periyoduyla ilgili verdiğiniz bilgiler de oldukça faydalı. Genel olarak 10-15 günde bir sulamanın yeterli olduğunu ve kış aylarında sulama ihtiyacının azaldığını belirtmişsiniz. Fakat fidanın su ihtiyacının ağacın yaşına göre 20-25 litre civarında olduğunu da eklemişsiniz.

Kiraz ağaçlarına hangi ilaçların atılması gerektiği konusundaki detaylı açıklamalar da çok değerli. Görsel sarı yapışkan ve amonyak kapsülü uygulamasının nisan-mayıs aylarında yapıldığını ve ilaçlamanın tuzaklarda ilk ergin görüldükten sonra en geç bir hafta içinde yapılması gerektiğini belirtmişsiniz.

Kiraz ağacının verimini artırmak için NatuGro programı ve diğer destekleyici yöntemlerin kullanılmasının önemi üzerinde de durmuşsunuz. Programın meyve olgunlaşma döneminde bitkinin irileşmesine katkı sağlayarak ve meyvelerin kalitesini artırarak verimi artırdığını belirtmişsiniz.

Ayrıca, şeker gübresinin ne zaman atılması gerektiği ve sulama miktarı gibi detaylı bilgiler de verilmiş. Kiraz ağaçlarının daha iyi büyüme ve verim almak için gübreleme ve sulama gibi doğru uygulamalara ihtiyacı olduğunu öğrenmiş olduk. Teşekkürler!
 
Geri
Üst