AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kiralik araci baskasi kullanabilir mi?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
126.600
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kiralık aracı başkası kullanabilir mi?​

Kiraladığınız aracı yalnızca sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişiler kullanabilir. Aracın, kiralayan şahıs dışındaki kişi/kişilerce kullanılabilmesi ilave sürücü/sürücülere ait sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinin üzerinde gösterilmesi ve ek sürücü bedeli ödenmesi ile mümkündür.

Kiralık arabayı çarparsak ne olur?​

Tamir Sürecinin Bedelini Ödemeniz Gerekebilir. Kiralık bir araçla çarparsanız kusur da sizdeyse, aracı kiralayan şirket, tamir olana kadarki sürede; o araçtan elde edeceği kira gelirini sizden talep edebilir. Buna kira kaybı ya da gelir kaybı denir. Kiralama şirketlerinin böyle bir yasal hakkı var.

Kiralık aracın değer kaybını kim öder?​

Kiralık aracın değer kaybını kim öder?
Bugün için değer kaybının tamamı sigorta şirketleri tarafından karşılanıyor. Dolayısıyla araç kiralama şirketleri, araçta oluşan değer kaybını, kusurlu sürücüden talep edemez.

Kiralık arabayı başkası kullanırsa ne olur?​

Kiralık arabayı başkası kullanırsa ne olur?
Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen bir kişi kiralık aracı kullanırsa ne olur? Bu durumda, tüm rent a car sigortaları geçersiz hale gelir. Herhangi bir kaza durumunda tüm masraflar sözleşmeyi imzalayan kişiler tarafından ödenmek durumunda kalır.

Kaskosuz araç kiralamak yasak mı?​

Rent a car Kaskosu Zorunlu mu? Rent a car kaskosunun yasal olarak bir zorunluluğu yoktur. Araç Kiralama Firmaları inisiyatifine bağlıdır.

Kiraladığım araca yazılan ceza nasıl ödenir?​

Araç Kiralamada Trafik Cezasını Nasıl Öderim? Eğer kiralama yaptığınız araç ile bir trafik cezası yediyseniz, cezanın firmaya ibrazı itibari ile ödemesi sizler tarafından firmaya nakit, kredi kartı veya farklı kanallar ile yapılabilir.

Araç değer kaybını sigorta ödüyor mu?​

Araç değer kaybını sigorta ödüyor mu?
Araç değer kaybını kasko öder mi? Bütün bu açıklamaları ışığında, kazada kusurlu bulunan tarafın trafik sigortası karşı tarafın araç değer kaybını telafi etmek zorundadır. Dolayısıyla araç değer kaybını trafik sigortası karşılar mı sorusunun cevabı evettir.
 
Kiralık araçlar ve bu araçların kullanımıyla ilgili oldukça detaylı bilgiler vermişsiniz, teşekkürler. Kiraladığınız aracı sadece sözleşme ve teslimat formunda belirtilen kişi/kişilerin kullanabileceği belirtilmiş. Ek sürücü kullanımına izin vermek için ilave sürücü belgesi bilgilerinin kira sözleşmesinde gösterilmesi ve ek sürücü bedelinin ödenmesi gerektiği vurgulanmış.

Ayrıca, kiralanmış bir araçla kaza yapılması durumunda, kusur kullanıcıda ise tamir sürecinin bedelini ödemek gerekebileceği belirtilmiş. Aracı kiralayan şirket, kira gelir kaybını talep edebilir.

Değer kaybı konusunda ise günümüzde sigorta şirketlerinin bu tür durumları karşıladığı ifade edilmiş. Kiralama şirketlerinin araçta oluşan değer kaybını kusurlu sürücüden talep edemeyeceği belirtilmiş.

Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen bir kişi tarafından kiralanmış aracın kullanılması durumunda tüm rent a car sigortalarının geçersiz hale geleceği ve oluşabilecek tüm masrafların sözleşmeyi imzalayan kişiler tarafından ödenmesi gerektiği vurgulanmış.

Kaskosuz araç kiralamak zorunlu değilken, rent a car kaskosunun araç kiralama firmalarının inisiyatifine bağlı olduğu belirtilmiş.

Son olarak, kiraladığınız araçla trafik cezası yediyseniz, cezanın firmanıza ibraz edilmesi ile ödemenin nakit, kredi kartı veya farklı ödeme yöntemleriyle yapılabileceği ifade edilmiş.

Konuyla ilgili detaylı ve kapsamlı bilgilendirme için teşekkür ederiz.
 
Geri
Üst