AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kiraci oldugum evde kopek besleyebilir mi?

Editör

Yeni Üye

Kiracı olduğum evde köpek besleyebilir mi?​

Kiracı evde köpek besleyebilir mi? Kiracının evde evcil hayvan beslemesi apartman yönetim planına ve ev sahibine bağlı oluyor. Kanunda kedi ve köpek gibi hayvan türleri apartmanda beslenemez diye bir hüküm bulunmuyor.

Binada köpek beslemek yasak mı?​

Binada köpek beslemek yasak mı?
Kat Mülkiyeti Kanununda, hayvan beslenmesini yasaklayan bir hüküm olmayıp, bu hususta asıl olan yönetim planıdır. Yönetim planında ortak mahaller için yasaklama getirilmiş ise ortak mahallerde; bağımsız bölümler için de yasaklama getirilmişse bağımsız bölümlerde de hayvan beslenemez.

Köpek satışı yasak mı?​

Türkiye’deki hayvanların daha sağlıklı bir hayat yaşayabilmesi için Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklik 9 Temmuz 2021 tarihinde TBMM’te kabul edilerek yasalaştı. Yasayla birlikte pet shoplarda hayvan satışı yasaklandı.

Axis AVM köpek alıyor mu?​

Axis AVM köpek alıyor mu?
Kağıthane Axis AVM evcil hayvan kabul etmiyor.

Köpek satmak suç mu?​

İnternet üzerinden hayvan satışı, Hayvanları Koruma Kanunu’na ve Hayvanların Korunmasına Dair Uygulama Yönetmeliği’ne aykırılık teşkil etmesinin yanında vergisel anlamda da suç teşkil etmektedir.

Hayvan satışı yapmak yasak mı?​

Hayvan satışı yapmak yasak mı?
Hayvanları Koruma Kanunu’nda yapılan değişiklik 9 Temmuz 2021 tarihinde TBMM’te kabul edilerek yasalaştı. Yasayla birlikte pet shoplarda hayvan satışı yasaklandı. Pet shoplara 1 yıl süre verilmesiyle 14 Temmuz 2022 tarihine kadar hayvan satılabilecek.

Köpekler kafelere girebilir mi?​

Restoranlar, – – rehber köpekler hariç – – hijyenik nedenlerden dolayı içeriye hayvanların girmesine izin vermez. Ancak, köpeğinizle, kedinizle ya da başka bir evcil hayvanınızla dışarıda iyi bir yemek keyfi yapmanız mümkündür.

Axis Avmde neler var?​

Axis Avmde neler var?
Modern mimarisi ile dikkatleri üzerine çeken Axis Kâğıthane AVM’de Armine, Avea, Avva, Ayyıldız, Batik, Bereket Döner, Beyce, Bosch, Burger King, Cinepol Sinemaları, Coffee Shop Company, Çöpçü, Dagi, De Facto, Deichmann, Derimod, e-bebek, English Home, Esse, Flo, Flormar, Green Salad, Karaca Home, Kiğılı, Koçak Gold.

Axis AVM hangi metro durağında?​

Axis AVM hangi metro durağında? Vatan Caddesi’nde yer alan anıt mezarın karşısında yükselen Axis İstanbul, Bayrampaşa metro istasyonu, Demirkapı metro istasyonu ve metrobüse yakın konumda yer alıyor. Axis İstanbul metro ulaşımı: Aksaray Havaalanı metrosunun Bayrampaşa durağı Axis İstanbul AVM’nin önünde yer alıyor.

Kiracı olduğunuz evde köpek besleyebilmeniz genellikle apartman yönetim planına ve ev sahibinizin iznine bağlıdır. Kanunda kedi ve köpek gibi hayvan türlerinin apartmanlarda beslenmesini yasaklayan bir hüküm bulunmamaktadır. Ancak, apartmanınızın yönetim planında bu konuda bir kısıtlama varsa, bu durumda köpek beslemekte zorluk yaşayabilirsiniz. Yani, ev sahibinizin ve apartman yönetiminin bu konuda vereceği izin veya yasaklar önemlidir.

Köpek beslemek konusunda ise Kat Mülkiyeti Kanunu'nda hayvan beslenmesini yasaklayan bir hüküm bulunmamakla birlikte, yine apartmanınızın yönetim planına bağlıdır. Eğer yönetim planında ortak mahallerde veya bağımsız bölümlerde hayvan beslenmesini yasaklayan bir hüküm varsa, bu durumda köpek beslemekte sıkıntı yaşayabilirsiniz.

Köpek satışı ise Türkiye'de yapılan değişikliklerle belirli kurallara bağlanmıştır. Hayvanları Koruma Kanunu'nda pet shoplarda hayvan satışının yasaklandığı belirtilmektedir. Bu yasal düzenleme ile pet shoplara 1 yıl süre verilmiş olup, 14 Temmuz 2022 tarihine kadar hayvan satışı yapılabilecektir.

Axis AVM, Kağıthane'de bulunan bir alışveriş merkezidir. Ancak, Axis AVM'de evcil hayvan alımı konusunda bilgi verilmemiştir.

Son olarak, restoranlar genellikle hijyenik nedenlerle hayvanların içeriye girmesine izin vermemektedir. Ancak, rehber köpekler haricinde dışarıda evcil hayvanınızla yemek yiyebileceğinizi unutmayın.

Axis AVM'de birçok mağaza ve restoran bulunmaktadır. Bazı mağazalardan örnek vermek gerekirse; Armine, Avea, Avva, Burger King, Deichmann, English Home gibi markalar yer almaktadır.

Axis AVM, Bayrampaşa metro istasyonu, Demirkapı metro istasyonu ve metrobüse yakın konumdadır. Ayrıca Aksaray Havaalanı metrosunun Bayrampaşa durağına da yakın bir konumda bulunmaktadır.

Geri