AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kiraci kiraladigi yeri baskasina kiraya verebilir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kiracı kiraladığı yeri başkasına kiraya verebilir mi?​

Türk Borçlar Kanunu’nun 322/2 fıkrası şöyle düzenlenmiştir: “Kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez.”

Alt kiracı kirayı kime öder?​

Bu cümleden olarak, ilk kiracı, alt kiracıya kiralanan şeyi kullanması için teslim etmekle; ikinci kiracı da kira parasını kendi kiralayanına (ilk kiracıya) ödemekle yükümlüdür. Zira alt kira, tamamen kira sözleşmesi hakkındaki hükümlere bağlı bulunmaktadır.
Oğlum oturacak diye kiracıyı çıkarabilir mi?
Uzmanlar ‘Çocuğum oturacak’ bahanesiyle kiracının kapı dışarı edilemeyeceğini söylüyor. Ev sahibi ‘Oğlum oturacak’ demesi durumunda da daireyi bir başkasına 3 yıl boyunca kiraya veremiyor. Aksi halde kiracıya tazminat ödemek zorunda. Ev satılsa dahi kiracıya 6 ay süre verilmesi şart.

Kiracının kiracısı olur mu?​

Kiracı ile mal sahibi arasındaki hukuki ilişkinin düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kiracı, kiraladığı taşınmazı bir başkasına kiraya verebiliyor.

Alt kiracı kiraya verebilir mi?​

1. Alt kira sözleşmesi Türk Borçlar Kanunu (“TBK”)’nun 322. maddesinde düzenlenmiştir. İlgili kanun maddesinde; Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.
Alt kira hakkı nedir?
Bir kiracının, kira sözleşmesi ile elde ettiği kullanım hakkını başka birine kısmen ya da tamamen devretmesine alt kira adı verilir.
Alt kira sözleşmesi Türk Borçlar Kanunu (“TBK”)’nun 322. maddesinde düzenlenmiştir. İlgili kanun maddesinde; Kiracı, kiraya verene zarar verecek bir değişikliğe yol açmamak koşuluyla, kiralananı tamamen veya kısmen başkasına kiraya verebileceği gibi, kullanım hakkını da başkasına devredebilir.
Belli yasal gereklilikleri yerine getirdiğiniz sürece Airbnb ile evinizi kısa süreli kiralamak yasaldır. Bu yazımızda sizlere Airbnb Türkiye ile ilgili yasal düzenlemeler hakkında genel bilgi vereceğiz. Türkiye’de bir ev kiraladığınızda, ev sahibinin ve kiracının belli yasal yükümlülükleri olur.
Şirket üzerine ev kiralanır mı?
Vergi mevzuatımıza göre, şirketlere ait konutların patron veya ortakların kullanımına bedelsiz sunulması ile 3. kişilere kiralanması arasında herhangi bir fark bulunmuyor. Her ikisi de vergiye tabi bulunuyor.

Taşınmazı kim kiraya verebilir?​

Öğretide ve Yargıtay İçtihatlarında açıklandığı üzere, kiraya verenin malik olması gerekmez. Başkasına ait bir taşınmaza ilişkin kira sözleşmesi yapılabilir. Böyle bir sözleşme hukuk düzenince geçerli olur. Burada kiraya veren çoğu kez malikin vekilidir.
kiracının kiracısı olur mu Haberi Kiracı ile mal sahibi arasındaki hukuki ilişkinin düzenlendiği Borçlar Kanunu gereğince kiracı, kiraladığı taşınmazı bir başkasına kiraya verebiliyor.

Işyeri kira faturası ne zaman kesilir?​

Çünkü, KDV Kanunu’nda buna ilişkin özel bir düzenleme bulunuyor. KDV, malın teslimi veya hizmetin ifası ile doğuyor. Bu tarihten itibaren 7 gün içerisinde faturanın düzenlenmesi gerekiyor.
Milli Emlak kiralama nasıl yapılır?
Milli emlaktan yer kiralamak için kiralama amacını ve taşınmazın sınırları gösterir bilgileri içeren bir dilekçeyle taşınmazın bulunduğu yerdeki Defterdarlığa/Malmüdürlüğüne müracaat edilmesi gerekiyor. Hazinece kiralanan taşınmazlar üzerine herhangi bir sabit tesis yapılamıyor.

Kiracı evi günlük kiraya verebilir mi?​

borçlar kanunu’nu 322. maddesine göre; kiracı, konut ve çatılı işyeri kiralarında, kiraya verenin yazılı rızası olmadıkça, kiralananı başkasına kiralayamayacağı gibi, kullanım hakkını da devredemez. yani kiracının bu yaptığı kanuna aykırı bir işlemdir…
 
Geri
Üst