AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kıraç Kimdir Kısaca

haberci

Yeni Üye
Sanatkâr Kıraç'ı Özet Olarak tanıyalım;
Kıraç 1972 de Kahramanmaraş'da dünyaya geldi Öğretmen olan babasının görevi nedeniyle 10 yaşına değin Kahramanmaraş ve köylerinde yaşadı
1982 yılında babasının tayini çıkınca ailesiyle İstanbul'a yerleşti ve eğitimine İstanbul'da devam etti
Küçük yaşlardan itibaren müziğe karşı ilgi duyan Kıraç'a birincil desteği bağlama çalan babası verdi Bağlama ile müziğe başlayan Kıraç'a ikinci büyük takviye lisedeki müzik öğretmeni Refik Köksal'dan geldi Müziğe olan ilgisini ve yeteneğini gören Refik Köksal Kıraç'a ilk gitarını hediye etti 1990 Yılında liseyi bitirdikten sonradan üniversite sınavlarına girerek Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünü kazandı Öğrencilik yıllarında Taksim, Harbiye, Kadıköy'deki barlarda çalışmaya başladı Lise yıllarında ilk beste ve söz çalışmalarını yapan Kıraç 1996 yılına geldiğinde ilk albümü için çalışmalara başladı TMC Film Müzik Üretim ve Pazarlama AŞ ile anlaşan Kıraç'ın birincil albümü Çılgın Düş1998 yılı Mayıs ayında çıktı Ilk albümden Dağların Kadını, Talihim Yok Bahtım Kara, Ben Yolumu Bulurumadlı parçalara klip çeken Kıraç kaliteli çalışmasıyla alkış toplayarak ileriye dönük birincil yatırımını yaptı
*

Kıraç, müzik kariyerine bağlama çalarak başlamış ve sonrasında gitar çalmaya başlamış bir sanatçıdır. Küçük yaşlardan itibaren müziğe olan ilgisi sayesinde kendini geliştirmiş ve müzik alanında başarılı işlere imza atmıştır. Eğitimine İstanbul'da devam etmiş ve Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Kıraç'ın ilk albümü olan "Çılgın Düş" 1998 yılında piyasaya sürülmüş ve içerisindeki parçalarla büyük beğeni toplamıştır. Özellikle "Dağların Kadını", "Talihim Yok Bahtım Kara", "Ben Yolumu Bulurum" gibi şarkılarıyla geniş kitlelere hitap etmiş ve sevilmiştir. Bu başarılı albümüyle müzik dünyasında kendine sağlam bir yer edinmiş ve önemli bir çıkış yakalamıştır.

Geri