AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kirac arazilere kaba yem uretimi amaciyla cok yillik baklagillerden hangisi onerilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kıraç arazilere kaba yem üretimi amacıyla çok yıllık baklagillerden hangisi önerilir?​

Baklagillerde bakla adı verilen taze fasulye şeklinde meyve tipi yaygındır. Yembitkisi olarak kullanılan baklagiller arasında adi fiğ, tüylü fiğ ve yem bezelyesinde bu meyve tipi görülür.

Mürdümük kaç yıllık?​

Mürdümük yem bitkisi 90 cm boya kadar yükselebilir. Tek yıllık bir yem bitkisidir. Mürdümük çiçeği, pembenin farklı tonlarında ve menekşe renginde olur. Mürdümük tohumu taneleri, fiğ tanelerinden daha büyüktür.
Baklagil yem bitkilerinden silaj yapmak Buğdaygillere göre neden daha zordur?
Baklagillerden silaj yapmak daha zordur. Baklagil otu kolay fermente olmaz, silajı çabuk kararır ve ağır bir kokuya sahiptir. Fakat uygun bir devrede hasat, uygun katkı maddeleri, soldurma ve karışım yapmak Page 5 Z.D.Gül, M.Tan 193 gibi yöntemlerle bütün bu sorunlar ortadan kaldırılabilmektedir.
Ülkemizde silaj amacıyla yetiştirilen yem bitkileri nelerdir?
Silaj Ana Materyali Silaj yapımında, yalnızca bu amaçla yetiştirilen bitkiler kullanılabildiği gibi çeşitli üretim artık ve atıkları da kullanılmaktadır. Ülkemizde mısır ve yonca başta olmak üzere fiğ, arpa ve buğday, silajı yapılan bitkiler arasında yer almaktadır.

Mürdümük ne işe yarar?​

Bedene güç verici bir özelliği bulunmakta ve düzenli olarak kullanılması durumunda enerji vermektedir. Etkili bir idrar söktürücüdür. Cinsel gücün artmasına yardımcı olmaktadır.

Mürdümük nasıl yetiştirilir?​

Bahçede bol güneş alan bir yer derince kazılıp, gübrelenir. Ekim ayında 50 cm. arayla küçük çukurlar açılır. Bezelyeler çukurlara 3’er adet ekilir. İlkbaharda fideler uzamaya başlamadan, her çukurun yanına ince çubuk veya çalılar dikilir.
Silaj hangi yem sınıfında?
Yeşil ve suca zengin yemlerin havasız ortamda süt asidi bakterileri yardımıyla fermantasyona uğratılması, yani ekşitilmesi yoluyla saklanması esasına dayanan yem saklama yöntemine silaj, bu yöntemle elde edilen yemlere de silo yemleri adı verilir.
Silajlık yem bitkileri nelerdir?
Silaj amacıyla en fazla yulaf, arpa, tritikale ve buğday kullanılmaktadır. Tritikale baklagillerle karışım yapılarak ekildiğinde bu karışımından elde edilen yemin protein ve sindirilebilir kuru madde oranı artmaktadır.

Buğdaygillerin özellikleri nelerdir?​

Buğdaygiller (Poaceae), tohum kabuğu, meyve kabuğu ile bitişik, sapları boğumlu ve ekseriya içi boş, başakçıklar, başak vaziyetinde toplanmış halde, 4000 kadar türe sahip, Poales takımına bağlı bitki familyası. L. Gramineae Juss. Buğday, pirinç, çavdar, mısır, darı, yulaf, arpa, bambu gibi bitkiler buğdaygillerdendir.

Mera bitkileri nelerdir?​

Mera bitkileri nelerdir, mera bitkileri hangileridir sorusuna verilecek cevap:
Domuz ayrığı azota ihtiyaç duyar mı?
Domuz ayrığı saf olarak yetiştirildiğinde veya baklagillerle karışık olarak ekildiğinde ekimle birlikte 2.5-3 kg/da azot, 5-15 kg/da fosfor ve 5-7.5 kg/da potas uygulanması gerekir.
Korunga kaç günde çıkar?
Korunga bitkisinde çimlenme oldukça kısa sürede gerçekleşir. Ekimi yapılan korunga tohumları yaklaşık 5 gün içinde çimlenmeye başlar. Çimlenme döneminde toprağın üst tabakasındaki nemin korunması önemlidir. Bu nedenle ekimden sonraki 15-20 günlük süreçte sık sık ve az az sulanması gerekir.

Korunga kaç kere biçilir?​

Sulama ve Hasat : Korungada en yüksek kalitede ot, çiçeklenme başlangıcında biçildiği zaman elde edilir. Biçim geciktirilirse gövde sertleşir ve otun kalitesi düşer. Aynı zamanda ilk biçim çiçeklenme başlarında yapıldığından arkasından ikinci defada biçilebilir. Sulanan veya yağışlı yerlerde yılda iki biçim yapılır.

Korunga kaç ayda yetişir?​

“Korunga, baklagiller familyasına ait olan çok yıllık bir bitkidir. Genellikle yemlerde kullanılan korunga 5-6 yıl boyunca verim gösterebilir. Korunga bitkisi korunga tohumundan üretilir.
 
Geri
Üst