- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.050
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Kira sözleşmesi mirasçılara geçer mi?
Türk Borçlar Kanunu’nun 205 maddesinde hüküm edildiği üzere kiraya veren kişinin ölümü durumunda onun yerine hak sahibi olan miraslar kira sözleşmesinin tarafı haline gelmektedir.Ev kira sözleşmesi ölümle sona erer mi?
Ev kira sözleşmesi ölümle sona erer mi?Kiralayanın ölümü halinde kira saözlemesi sona erer mi? Ev sahibi ve kiracı arasında ilşkileri düzenleyen Borçlar Kanunu’na göre kiracının ölümü halinde kira sözleşmesi, yasal fesih bildirim süresine uyarak en yakın fesih dönemi sonu için feshedilebiliyor.
Kiralananın tahliyesi davasına mirasçılar devam edebilir mi?
6570 sayılı yasanın 13’üncü maddesine göre, kiracının ölümü halinde mirasçıları hakkında, sözleşmeye ve B.Y.’sının 6570 sayılı yasaya ters düşmeyen hükümlerine tam olarak uydukları takdirde, sözleşmenin bozulması ve kiralananın tahliyesi (boşaltılması) davası açılamaz.Kira sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?
Kira sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?6098 numaralı Türk Borçlar Kanunu’nun 347. maddesine göre belirli süreli kira sözleşmelerinde kiracı, sözleşmenin bitimine en az 15 gün kala yazılı bildirim yolu ile kira sözleşmesini feshedebilir. Bildirimde bulunulmadığı takdirde kira kontratı 1 yıl süre ile yenilenmiş kabul edilir.
2. Fesih Bildiriminin Süresi. TBK m.347/1 uyarınca kiracı, sözleşmeyi sona erdirmek niyetindeyse sürenin bitiminden en az on beş gün önce bildirimde bulunmalıdır. Fesih bildiriminin süresinde yapıldığının kabul edilebilmesi için bildirimin öngörülen süre içerisinde kiraya verene ulaşmış olması gerekir[12].
Apartmanda rahatsızlık veren kiracı nasıl çıkarılır?
Apartmanda rahatsızlık veren kiracı nasıl çıkarılır?Peki, apartmanda istenmeyen kişi nasıl çıkarılır? Apartmanda zarar gören kat maliki veya kat malikleri, anagayrimenkulün bulunduğu yerin sulh mahkemesine başvurarak hâkimin müdahalesini isteyebiliyor.