AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kır Pidesi

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Kır Pidesi Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 paket kuru maya
Un
İç gereci kıymalı harç için
300 gr kıyma
2 âdet kuru soğan
2 adet kapya biber
Maydanoz
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
4 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz karabiber kimyon toz biber
Üzeri için;
Tereyağı

Kır Pidesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle un hariç tüm materyalleri karıştıralım. En son unu ekleyelim ele yapışmayan hamur elde edelim, üzerini kapatıp, yarım saat dinlendirelim.
İç harcını hazırlayalım. Tüm materyalleri doğrayalım ve baharat yağ ve salçayı ek edelim, uygunca karıştıralım.
Bu ortada kabaran hamurumuzu mandalina büyüklüğünde bezeler yapalım.
Bir merdane yardımıyla uzunca açalım iç harcımızı koyalım, üzerini kapatıp, karşıt çevirelim tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirelim.
Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı sürelim afiyet olsun.
Kır Pidesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst