- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 264.936
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Kir nedir ve çeşitleri nelerdir?
KİR ÇEŞİTLERİ Görünüş ve sağlık bakımından istenmeyen ve zararlı olabilen kir çeşitleri dört şekilde gruplanabilir. * Oluşumuna göre kirler,Metal organik kir mi?
İnorganik kirler; Ca, Mg karbonat gibi sert su atıkları, metalik atıklar, alkali atıklardır.Kir Nasıl Temizlenir kimya?
Kir Nasıl Temizlenir kimya?Akan su ile birlikte çözünen kirler elden uzaklaşır. Magnezyum ve Kalsiyum tuzları yönünden zengin olan sert sularla yapılan yıkamalarda sabun anyonu bu iyonlarla çözünmeyen tuzlar meydana getirerek çöker. Sudaki sertliğe sebep olan bu iyonların hepsinin çökmesinden sonra köpük oluşarak temizleme işlemi başlamış olur.
Kırla ne demek?
Öküz arabasında arka dingil ve tekerlekleri özeğe bağlayan çatal ağaç.Şekerleme eylemi ne demek?
Şekerleme yapmak: (deyiminin anlamı) Uzanıp yatmadan oturduğu yerde hafif bir uykuya dalmak.Protein ve yağ kalıntıları hangi kir grubuna girer?
Protein ve yağ kalıntıları hangi kir grubuna girer?Bu kirler teknik herhangi bir sorun oluşturmazlar. Suda çözünmeyen kirler: Protein ve yağ kalıntıları, süt taşı gibi mineral kalıntıları.
Mikrobiyal Kir; Bakteri , Virüs , Mantar , Maya , Küf olarak gruplanabilir. Kir ve kirleri ortadan kaldırma işlemlerinden önce, bilinmesi gereken bazı anahtar terimler bulunmaktadır.
Kir ve Kir Çeşitleri Kir herhangi bir yüzeyde bulunabilen, istenmeyen nitelikte fiziksel, kimyasal veya mikrobiyolojik kalıntı olarak tanımlanabilir Serbest kirler: Toz, toprak vb. Suda çözünen kirler: İnorganik tuzlar, şekerler, nişastalar.
Sabun kiri nasıl çıkarır?
Sabun kiri nasıl çıkarır?Ellerimizi yıkarken sabunun uzun hidrokarbon zincirlerinden oluşan apolar kısımları yine apolar olan kirlere tutunur hatta onları çevreler, polar kısımları ise su molekülleri ile etkileşir. Etrafı sarılan yağ tanecikleri birbirlerinden ayrılarak su içerisinde dağılırlar.