Kinanin orjinal oldugunu nasil anlariz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kınanın orjinal olduğunu nasıl anlarız?​

Kınaların gerçek rengi yeşil değil!!! Saçını doğal boyalarla boyamak isteyen kişilerde kınadan yararlanmaktadır. Yeşil kınanın doğal olduğu zannedilmekte fakat kınanın doğal hali yeşil değildir. Doğal rengi kahvemsidir ve ülkemize tüm kınalar yeşile boyanarak gönderilmektedir.

Kınanın koyu renk olması için ne yapılmalı?​

Kınanın içerisine bir miktar zerdeçal konulmalıdır. Kına ile kızıl renk nasıl yapılır? Koyu renk saçların kızıl renklerde olması isteniyorsa birkaç damla limon ve sirke konulmalıdır. Kumral saçlarda ise pancar suyu veya kırmızı havuç suyu ile kına hazırlanarak uygulanmalıdır.
Kına ne renk olur?
Zevkler ve renkler Aynı zamanda renk verici özelliğiyle de beğenilen kına saçta kızıl yansımalar yaratıyor. Bununla birlikte kına siyahtan renksize uzanan, kumral, kestane, kızıl-kahve, kızıl, parlak sarı ya da doğal bakır gibi renkleri de içeren geniş bir renk yelpazesi sunuyor.
Kınanın kızıl olması için ne yapmalıyız?
Kınanın saça faydaları dışında saçı renklendirme özelliği de bulunmaktadır. Kınanın içine ne katılırsa kızıl olur sorusunun cevabında kırmızı pancar, mor soğan suyu ve kırmızı havuç suyunu görmekteyiz.

Kınanın ele iyi tutması için ne yapılır?​

Kuru kınanızı genişçe bir kaba koyun. Üstüne yavaşça sıvı yağı (tercihen zeytinyağı), ardından yaklaşık 3 çorba kaşığı soğutulmuş çay demi ekleyin ve bir tahta kaşık yardımıyla karıştırın. Karıştırırken kurudukça biraz daha çay demi ekleyin. Kına biraz kıvamını almaya başlayınca karıştırmaya elinizle devam edin.

Kına akmaması için ne yapmalı?​

Kınanın daha kalıcı olması için hazırladığınız kına harcına önceden demlenip soğutulmuş çay suyunu katabilirsiniz.) Saça kına yakarken koyu kızıl tonları için kınanın içine demleyip suyunu süzdüğünüz kuşburnu çayı, siyah çay yahut adaçayını katabilirsiniz.
Kınanın içine ne koyarsak siyah olur?
Siyah Saça Kına Nasıl Yakılır Önemli Püf Noktaları Nelerdir?
- 4 yemek kaşığı yani 100 gram kına (saçın uzunluğuna yahut kısalığına göre bu miktar değişir)
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 adet yumurta.
- 1 su bardağı önceden demlenmiş ve soğumuş çay suyu.
- 1 su bardağı soğan kabuğu suyu.
- Saçları sarmak için streç film.
Saç kınasına nasıl renk verilir?
Kınayı saçınıza sürmeden önce ellerinizde iz kalmaması için eldiven kullanın. Yaklaşık 10 dakika boyunca karıştırdığınız kınayı 9-10 saat beklemeye bırakın. Boya kıvamını alan kınanızı saçınıza sürdüğünüzde 3-4 saat bekleterek istediğiniz renk tonunu ayarlayabilirsiniz.

Kınadan sonra ne zaman boya yapılır?​

Eğer saçınıza açma işlemi uygulatmadan bir saç boyası sürecekseniz boya tutar. Ancak uzun süre kalmaz. (10-15 gün) Kınalı saçlara balyaj röfle gibi işlemler de çok hırpalayıcı olacağından size ” bırakın saçtaki kına atılana kadar balyaj arasında beyazlar kaybolsun” diyemiyorum..

Kahverengi saça kına yakılırsa hangi renk olur?​

Koyu kahve saça kına yakma sonrası saçlarınız büyük bir ihtimalle siyaha yakın karamel kahve şeklinde olacaktır. Yukarıdaki malzemeleri kullanarak koyu kahverengi saça kına yakarsınız saçlarınız karamel kahve veya çikolata kahve renginde olacaktır.
Siyah saçın kızıl olması için kınaya ne katılır?
Satın aldığınız doğal kınayı hazırlayarak bir miktar pancar suyu ilave edip saçlarınıza kızıl bir renk verebilirsiniz.
Kızıl rengi nasıl elde edilir?
Kırmızı ana renktir, renklerin karışımından elde edilemez.

El için kına nasıl hazırlanır?​

Kınanın elde tutması için ne kadar beklemeli?​

Bir iki saatten az olmamak üzere bir süre bekletilir. Sonra çıkarılıp, kına konulan yer soğuk su ile yıkanarak temizlenir. Kınanın cinsine göre boyası, ciltte bir iki hafta kadar kalabilir.
Kına zararları nelerdir?
Kına kişinin sağlık koşullarına da bağlı olarak deride kızarma, döküntü, şişme, yanma ve kabarcık gibi sorunlara neden olabilir. * Hassas ciltlerde alerjiye neden olabilmektedir. * Solunum yollarında alerjiye neden olabilir, hırıltı, öksürme ve astım hastalarına nefes darlığı gibi…
 
Geri
Üst