- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.105
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
Kınama anlamı ne demek?
Bir kişinin yanlış, uygunsuz, yakışıksız davranışını eleştirmeye, ayıplamaya “kınama” denir.Kınanmış ne demek?
Kınamak işi, ayıplama, takbih. Bir disiplin suçu işlemiş olan öğrenciye davranışının beğenilmediğinin yazılı olarak bildirilmesi. Scolding, reprimand.
Müsamere ne demek TDK?
Müsamere kelimesinin TDK sözlük anlamı öğrencilerin sunduğu ve okullarda düzenlenen gösterilen tümüdür.
Şiddetle kınamak ne demek?
“şiddetle kınamak” başlığındaki entrylerin metinlerinde arama yapar. yapacak bir şey bulamayan insanın , bir olaya verilmesi gereken bir tepki olduğu anda , adettendir diyerek ”ben de tepki verdim” demesini sağlayacak eylem.. esefle kınamaktır.Kınama cezası ne demek okul?
(2) Uyarma ve kınama cezaları; öğrenciye yaptığı suçtan dolayı, bir daha suç işlememesi için dikkatli olması yönünde yapılan yazılı ihtardır.
Kınama cezası ne anlama gelir?
Kınama: Devlet memuruna, davranış ve görevinde kusurlu olduğunun yazılı olarak bildirilmesidir. Daha önce uyarma cezası alan memurun, tekerrür süresi içerisinde ikinci kez uyarma cezasını gerektiren bir fiil işlemesi halinde de kınama cezası verilir.
Ayıplamak ne demek?
Ayıplamak kelimesi Türkçe’de “Kınamak.” anlamına gelir.Müsamere müsamere ne demek?
Müsamere okullarda öğrencilere düzenlenen, şiir-oyun-şarkı gibi aktivitelerin yer aldığı gösterilerin genel adıdır.
Müsamere ne amaçla kullanılır?
Cevap: Kurtuluş Savaşı günlerinde halka moral vermek adına düzenlenmektedir.
Seni esefle kınıyorum ne demek?
Esefle kınamak sözcükleri, bir kişinin üzüntüyle bir durumu kınaması anlamındadır. Bireyler hangi bir kişiyi veya durumu üzüntüyle kınayabilir. Üzüntüyle veya kaygıyla kınaması durumu, esefle kınamadır.Kınama cezası aldım ne olur?
Peki kınama cezası sicile işler mi sorusunun cevabı, disiplin cezaları memurun özlük dosyasına işlenir. Kınama cezası alan memur, kınama cezasının uygulanmasından 5 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini istenebilir.
Kınama cezası silinir mi?
Devlet memurluğundan çıkarma cezasından başka bir disiplin cezasına çarptırılmış olan memur uyarma ve kınama cezalarının uygulanmasından 5 sene, diğer cezaların uygulanmasından 10 sene sonra atamaya yetkili amire başvurarak, verilmiş olan cezalarının özlük dosyasından silinmesini isteyebilir.