Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kina hangi kulture ait?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kına hangi kültüre ait?​

Kınanın kullanımı antik devirlere kadar uzanmaktadır. Eski Mısır’da kullanıldığı bilinen kına, Kızılderililer, Hintliler, Kazak ve Kırgız Türkleri tarafından da kötülüklerden korunulması, şans ve bereket getirmesi amacıyla kullanılmıştır.

Evde kına ile dövme nasıl yapılır?​

Hint Kınası Dövme Hazırlanması ve Yapılışı:
- Öncelikle Alman taşının bir kısmı ezilir ve 1 çay kaşığı Hint kınasıyla karıştırılır.
- İçerisine su (oksijenli su) ilave edilerek karıştırılır.
- Yapılacak dövme şekli yapılmak istenen yere stibilo kalem ile çizilebilir.
Henna kına nasıl yapılır?
Saçınız uzunsa 2 ya da 3, kısaysa 1 paket hint boyası kullanmalısınız. 1 pakete 1 yemek kaşığı limon ve 1 yemek kaşığı badem yağı ya da saf zeytinyağı eklemelisiniz. Saçlarınızın önce diplerine, sonra tamamına uygulamalısınız. Eğer koyu kızıl tonları istiyorsanız, hazırladığınız kınaya soğan kabuğu katabilirsiniz.

Kına gecesi kime ait?​

Kına gecesi de yine erkek tarafına ait olan bir gelenektir. Erkek tarafı hem hazırlıkları yapar hem de kına elbisesi, çerezleri ve birtakım malzemeleri temin etmekle sorumludur. Yine, kına gecesi kıyafetine dair aksesuarlar da erkek tarafından karşılanmalıdır. Düğün hazırlığı da tamamı ile erkek tarafına aittir.

Kına hangi ülkenin kültürel etkinliğidir?​

Gelinler için düzenlenen kına gecesi geleneği Kuzey Afrika, Afrika Boynuzu, güneydoğu Asya, Arap yarımadası, Yakın Doğu ve güney Asya’da popülerdir.
El Hint kınası nasıl yapılır?
Kınanın yapım işlemine kına ile oksijenli suyun karıştırılarak bir macun haline getirmekle başlanmaktadır. Karışım yapılırken macunun pürüzsüz olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Hint kınası yapımının ikinci aşamasında ise dövme modelinin, HB kalem yardımı ile aydınger kağıdına çizilmesi gerekmektedir.
Dövme olarak; eğer Hint kınası dövme şeklinde uygulanacaksa bu caiz değildir. Hem vücud derisinin fıtri şeklini değiştirmektir. Hem de el ve yüz gibi dışarıda görünecek bir yere yapılması yabancı erkeklerin dikkatini çekeceğinden caiz değildir. Dövmenin yasaklanması ile ilgili bir Hadis-i Şerif şöyledir; “Hz.
Kınada erkek tarafı ne alır sorusunu yanıtlayarak başlayalım: Geleneklere göre kına gecesi hazırlığında gelinin kına elbisesini, ayakkabı, küpe, iç çamaşırı, takı gibi aksesuarlarını damat tarafı alır. Ayrıca kına gecesinin, kına ve çerezini de erkek tarafı temin eder.
Kına geleneği nereden geliyor?
Kına bitkisinin doğal yetişme alanları kuzey Afrika, batı ve güneybatı Asya ve kuzey Avustralasya’da yarı kurak iklim ve tropikal bölgelerdir. 35 – 45 °C arasında yetiştirildiğinde maksimum boya ulaşır. Boyadığı dokuya kızıl renk veren kına tozu ticarette başlıca esmer ve yeşil kına olmak üzere iki tipte bulunur.
 
Geri
Üst