AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kina gecesi testisi icine ne konur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kına gecesi testisi içine ne konur?​

Testi Kırma Geleneği Toprak bir testinin içine tüllere sarılı para, şeker ve çikolata gibi şeyler doldurulur. Damat adayı bir sandalyeye oturur. Gelin elinde testiyi sallayarak damadın etrafında oynar ve beklenmeyen bir anda testiyi yere atıp kırar.

Erkeklerin hangi eline kına yakılır?​

Gerdek gecesinden evvelki geceye kına gecesi denir. damadın kınasını delikanlılar, gelinin kınasını da, genç kızlar yakar. Kına erkeğin yalnız sağ elinin serçe parmağına (yalnız serçe parmağına), gelinin el ve ayak parmaklarına yakılır.
Kına gecesinde damat ne yapar?
Kınada erkek tarafı ne alır sorusunu yanıtlayarak başlayalım: Geleneklere göre kına gecesi hazırlığında gelinin kına elbisesini, ayakkabı, küpe, iç çamaşırı, takı gibi aksesuarlarını damat tarafı alır. Ayrıca kına gecesinin, kına ve çerezini de erkek tarafı temin eder.
Kına gecesi için neler yapılabilir?
İşte kına gecesi için akış planın:

Kına testisi ne zaman kirilir?​

Testi kırmanın genel sebebi ise, evlenecek çiftin ilişkilerinin bereketli, sevgi ve mutluluk dolu olması inancından kaynaklanmaktadır. Bazı yörelerde ise testi kırma, kına gecesi adetlerinin dışında, düğünden sonra eve ilk adımı atarken gerçekleştirilir.

Damat kınası nedir?​

Damada kına yakılırken; sağdıç parmağını kınaya banarak elini yukarı kaldırır, bir iki üç diye saydıktan sonra bekar gençler kınalı parmağa ulaşmaya çalışırlar. Kim önce kınayı almışsa ilk onun evleneceğine inanılır. Kalan kına damadın arkadaşlarına dağıtılır (darısı bekarların başına olsun diye).
Erkeklere kına yakılır mı?
#Hanefi mezhebine göre; Erkeklerin süs için el ve ayaklarını kınalaması mekruhtur. Kadınlara benzeme niyeti yoksa , örfte de var ise bazı alimlere göre mekruh değildir. Kına erkeğin değil kadının ziynetidir. Kadınlara has olan ziynetlerin erkekler tarafından kullanılması İslam âlimleri tarafından uygun görülmemiştir.
Kına gecesinde erkek tarafi ne yapar?
Kına gecesi de yine erkek tarafına ait olan bir gelenektir. Erkek tarafı hem hazırlıkları yapar hem de kına elbisesi, çerezleri ve birtakım malzemeleri temin etmekle sorumludur. Yine, kına gecesi kıyafetine dair aksesuarlar da erkek tarafından karşılanmalıdır. Düğün hazırlığı da tamamı ile erkek tarafına aittir.
Damadın avcuna altın koyulmaz. Daha sonra kına yakılır üstüne altın koyulur ve el kapatılır. Kına tepsisinin içine bozuk para ya da küçük bir altın koyulur ve o kına tepsisinden rast gele misafirlere dağıtılır, altın ya da bozuk para kime denk düşerse onun kısmetinin açılacağına ve hayatının bereketleneceğine inanılır.
düğünlerde, kınalarda topluluğun olduğu yerlerde yapılması da nazar inancıyla, gözü olanın nazarının kırılması anlamını taşır. testi olmasının sebebi ise toprağın kutsallığı, temizliği, doğurganlığı yani bereketi sembolize etmesidir.
 
Geri
Üst