Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kimyonun rengi ne renktir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kimyonun rengi ne renktir?​

Kimyon: Konya ve Polatlı’da yetiştirilir. Konya’da yetiştirilen, sarımtırak bir renge sahiptir. Çekildiği zaman Polatlı cinsi hafif esmer olur. Kahverengiye çalan yeşil renk, kimyoni.
Tane kimyon nasıl öğütülür?
Yine de havalar şuara çok sıcak olmadığı için, kurumuş kimyonumu 1-2 dk teflon tavada son kalan nemini almak için ısıttım. Soğuduktan sonra elektrikli kahve değirmenine alarak çekin. Ben yıkanmış kimyonu kavanozumu dolduracak kadar çekiyorum, bittikçe tazesini çekiyorum.

Kimyon nedir ne işe yarar?​

Kimyonun antiviral ve antibakteriyel özellikleri enfeksiyonlara ve gıda kaynaklı hastalıklara karşı savaşmaya yardımcı olur; ayrıca bir dezenfektan görevi de görür. Kimyon, vücutta yüksek kolesterol seviyelerini kontrol etmeye yardımcı olan hipolipidemik özelliklere sahiptir.
Kimyon neden olur?
Kimyon baharatı, kimyon bitkisinin olgunlaştıktan sonra toplanıp kurutulan tohumlarından ya da bu tohumların öğütülmesinden elde edilir. Keskin, acı ve biraz sert bir tadı vardır.

Tane kimyon nasıl kullanılır?​

Kimyon tohumu, çayı demlenerek tüketilebilir. Bunun yanı sıra kimyon tohumundan elde edilen yağ, türlü konular için yararlıdır. Tohum şeklinde kullanılacak olan kimyon, yemeklerde kullanılmalıdır. Bununla beraber bu tohumu, yağda hafifçe kavurmak, yemeklere lezzet katacaktır.
Köri ve kimyon aynı mı?
Köri, birçok baharatın karışımıyla elde edilen bir baharat çeşidi. Serin, kuru ve karanlık yerlerde saklanması gereken körinin içinde, kimyon, biber, zerdeçal, kişniş, karanfil, kakule, zencefil, hintcevizi, demirhindi ve acı kırmızı biber bulunuyor.

Köri nasıl olur?​

Köri İçin Gereken Malzemeler
- 1 yemek kaşığı zerdeçal.
- 1 çay kaşığı kişniş tohumu.
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil.
- 2 çay kaşığı kimyon.
- 2 çay kaşığı toz kırmızı biber.
- 1 çay kaşığı karabiber veya 3-4 adet öğütülmemiş karabiber.
Kimyon gaz sancısına iyi gelir mi?
Gaz sancısına iyi gelen bir diğer besin kaynağı ise kimyondur. Kimyon gaz problemlerini büyük ölçüde yatıştıracak olan besin kaynağıdır. Kimyon gaz sancısı yaşadığınız durumlarda bir bardak suyun içine 1 tutam kimyon atılarak içilebilir. Böylece kimyon mideyi tamamen rahatlatacaktır.

Geri