Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kimyon nasil elde edilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
39.570
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kimyon nasil elde edilir?​

Kimyon tohumu genellikle mibzerle sıraya ekilir. Serpme ekim daha ziyade dar arazilerde tatbik edilebilir. Kimyon tarlası arzu edilen şekilde hazırlandıktan sonra dekara 10 kg fenni gübre ile 1 kg tohum hesaplanarak gübre ile tohum iyice karıştırılır. Bu karışım mibzerlerin tohum sandığına konulur.

Bir dönümden ne kadar kimyon çıkar?​

Bir dönümden ne kadar kimyon çıkar?
10-KİMYONUN VERİMİ: Kimyon genellikle iyi ekimi yapılmış iyi gübrelenmiş iyi ot alınmış kuvvetli tarlalardan ortalama beher dekara 50-80 kg arasında verim yapar. Zayıf şartlarda bu verim 20-30 kiloya düşebilir.

Kimyon turkiyede nerede yetişir?​

Kimyon turkiyede nerede yetişir?
Mısır kökenli olup Akdeniz havzası, Ortadoğu ve Asya ülkelerinde yetiştirilir. Kaynak Ülkelerden Türkiye’de geniş ölçüde Orta Anadolu’da yetiştirilir. En çok Konya, Ankara ve Eskişehir. Bu ürünü yetiştirmek çok zahmetli bir iştir.

En iyi kimyon nerede yetişir?​

Kimyonun genel olarak en sık yetiştiği yerler: İran, Özbekistan, Tacikistan, Türkiye, Fas, Mısır, Hindistan, Suriye, Meksika ve Şili’dir. Türkiye’de, Ege ve Karadeniz Bölgesinde kültür olarak yetiştirilir.

Kimyon nasıl ekılır?​

Kimyon nasıl ekılır?
Eğer arazi çok dar ise mibzer kullanılmaz ve serpme yöntemi ile kimyon ekimi gerçekleşir. Ekim işlemlerinde her bir dekar için 10 kg. fenni gübre ve 1 kg. tohum kullanılmalıdır. Gübre ile tohum iyice karıştırılarak ekim işlemi yapılır. Tohumların toprağın 2-3 cm. derinliğine ekilmesi yeterli olacaktır.

1 dekara kaç kg kimyon ekilir?​

1 dekara kaç kg kimyon ekilir?
Orta Anadolu şartlarında toprak ilkbaharda toprağın işlenebileceği tava geldiğinde ekilmesi uygun olur.Genellikle 15 Şubat-15 Mart arasında ekilir.Ekim mibzerle sıra arası 15-20 cm, sıra üzeri 1-2 cm ve ekim derinliği 2-3 cm olacak şekilde ekilir.Dekara 1.5-2.0 kg.tohum kullanmak yeterli olmaktadır.Bu konuda çalışmalar …
1 dönüme kaç kg kimyon ekilir?​

1 dönüme kaç kilo kimyon ekilir?​

1 dönüme kaç kilo kimyon ekilir?
Kimyon Ekim İşlemi Ekim işlemlerinde her bir dekar için 10 kg. fenni gübre ve 1 kg. tohum kullanılmalıdır. Gübre ile tohum iyice karıştırılarak ekim işlemi yapılır. Tohumların toprağın 2-3 cm. derinliğine ekilmesi yeterli olacaktır.

Kimyon hangi mevsimde yetişir?​

Kimyon hangi mevsimde yetişir?
Kimyon Gübreleme İşlemleri Azotlu ve fosforlu gübrelerin kullanılması ve bu şekilde toprağın ekime hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Fosforlu gübre ekim işleminden önce toprağa kazandırılır. Azotlu gübre ise dönüme 10-15 kg. gelecek şekilde ekimden sonra serpilmektedir.

Kimyon hangi Familyada?​

MaydanozgillerKimyon/Familya

Kimyon fiyatları ne kadar?​

Kimyon fiyatları ne kadar?
En Çok İlgi Gören Kimyonlar
- Bağdat 1000 gr Toz Kimyon. 60,94 TL35 satıcı
- Kimyon TOZ 1 KG. Toz, Miktar: 1 kg44,90 TL12 satıcı
- Bağdat Baharat 500 gr Toz Kimyon.
- Kimyon 1 Kg.
- Bağdat 500 gr Tane Kimyon.
- Bağdat Baharat 75 gr Kimyon.
- Itır Baharat 1000 gr Kimyon.
- Bağdat Baharat 1000 gr Tane Kimyon.

Kimyon ne zaman hasat edilir?​

Kimyon ne zaman hasat edilir?
Genellikle Temmuz ayında hasat işlemi gerçekleştirilmektedir. Kimyon baharatının hasat işlemi için tohumun olgunluğu ve rengi önemli olmaktadır. Genellikle elle hasat işlemi gerçekleştirilmektedir. Hasat işleminden sonra tamamen kuruyan bitkiler biçerdöver veya batöz ile harmanlanmaktadır.
 
Kimyon, genellikle mibzerle sıraya ekilir ve serpme ekim yöntemi dar arazilerde tercih edilebilir. Kimyon tarlası hazırlandıktan sonra dekara 10 kg fenni gübre ile 1 kg tohum karıştırılarak ekim yapılır. Kimyon genellikle iyi ekim koşullarında dönüm başına 50-80 kg, zayıf koşullarda ise 20-30 kg verim yapabilir. Türkiye'de Kimyon genellikle Orta Anadolu bölgesinde, özellikle Konya, Ankara ve Eskişehir gibi illerde yetiştirilir.

En iyi kimyonun yetiştiği bölgeler genellikle İran, Özbekistan, Tacikistan, Türkiye, Fas, Mısır, Hindistan, Suriye, Meksika ve Şili olarak görülmektedir. Türkiye'de ise Ege ve Karadeniz Bölgeleri kimyonun yetiştirildiği önemli bölgeler arasındadır.

Kimyon ekimi yapılırken ekim işlemi için her bir dekar için 10 kg fenni gübre ve 1 kg tohum kullanılmalıdır. Tohumlar toprağın 2-3 cm derinliğine ekilmelidir. Ekim mibzerle yapılmıyorsa serpme yöntemi tercih edilebilir.

Kimyon hasatı genellikle Temmuz ayında gerçekleştirilir. Hasat için tohumun olgunluğu ve rengi önemli bir faktördür. Hasat işleminden sonra bitkiler kurutulur ve biçerdöver veya batöz kullanılarak ürün toplanır.

Kimyon, maydanozgiller familyasındandır. Kimyon fiyatları ise marka ve miktarına göre değişebilmektedir. Genellikle 1 kg toz kimyon fiyatları ortalama 45 TL civarında olabilir.
 
Geri
Üst