- Konu Yazar
- #1
Kimyasallar zararlı mı?
Yani bütün kimyasallar normal dozunda alındığında zararsız ve hatta çoğu durumda yararlıdır. Ancak doz normalin üzerine çıkıp toksik doza ulaştığı zaman zehirleyici etki yapar. “Toksik” olarak bilinen kimyasallar da, aslında belli dozların üzerinde toksiktir. Yoksa kendi başına toksik olan bir kimyasaldan söz edilemez.Kimyasal risk faktörleri nelerdir?
8. KİMYASAL RİSK ETMENLERİ-II- 8.1.1. Gazlar. Organik sıvıların buharları, Parlayıcı, patlayıcı gazlar. Ergimiş haldeki metal gazları
- 8.1.2. Yanma. Asitler, Bazlar, Basınç Altındaki Gazlar.
- 8.1.3. Tozlar. İnert tozlar, Fibrojenik tozlar,
- 8.1.4. Radyasyon. Radyasyona maruz kalma. (X ışınları, doğal ve yapay radyoaktif maddeler,)
Kimyasal madde hangi özelliklere sahiptir?
Kimyasal madde hangi özelliklere sahiptir?Özellikleri. Kimyasal yollarla dönüştürülürler. Saf ve homojen maddelerdir. Belirli erime ve kaynama noktaları vardır.
Kimyasallar ile yapılacak çalışmalarda ilk olarak ne yapılmalıdır?
* Çalışılan kimyasallarla ilgili ilk yardım kuralları bilinmeli ve acil durumda yapılacak ilkyardım için her türlü malzeme hazır bulundurulmalıdır. * Kimyasallar ısıdan ve darbeden uzak tutulmalı. * Açığa çıkan küçük miktarlardaki kimyasallar bağlayıcı madde ile emdirilmeli.Kimyasal riskler nedir?
Kimyasal tehlikeler belirli koşullar altında ortaya çıkabilecek kimyasal kazalardır. Bu tür olaylar yangınlar dahil patlamalara, kaçaklar veya toksik veya tehlikeli maddelerin yayılımına, insanlarda hastalık, yaralanma, sakatlık ya da ölüme neden olabilir (29) .Kimyasal etkenler nedir?
Kimyasal etkenler nedir?Kimyasal Etmenler: kanser yapan maddeler, zehirler, gıda katkı maddeleri çevreyi kirleten kimyasal atıklar ve buna benzer sağlık için tehdit edici olan etmenlerdir. Bitkilerin yetiştirilmesi için kullanılan birçok kimyasal ziraat ilacı dolaylı olarak da hayvanlara da geçer ve insan sağlığını tehdit eder.