AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kimyasal tepkimelerde fiziksel ve kimyasal ozellikler korunur mu?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
61.329
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kimyasal tepkimelerde fiziksel ve kimyasal özellikler korunur mu?​

Maddelerin kimyasal değişime uğrayarak yeni maddeler oluşturmasına kimyasal tepkime denir. Hidrojen ve oksijen elementinin tepkimeye girmesi sonucu su oluşur. ✓ Madde özelliklerini kaybeder yeni madde oluşur. ✓ Kimyasal özellikler değişir.

Fiziksel ve kimyasal tepkimelerde ne korunur?​

Fiziksel ve kimyasal tepkimelerde ne korunur?
Kütlenin korunumu kanunu, ilk defa Fransız Kimyacı Antoine Lavoisier tarafından 1789 yılında öne sürüldü. Bu kanuna göre kimyasal tepkimelerde oluşan ürünlerin kütleleri toplamı, tepkimeye giren maddelerin kütleleri toplamına eşittir; madde yoktan var edilemez, vardan yok edilemez, sürekli bir dönüşüm vardır.

Kimyasal tepkimelerde değişmeyen özellikler nelerdir?​

Kimyasal tepkimelerde değişmeyen özellikler nelerdir?
Görüldüğü üzere kimyasal değişim ya da kimyasal tepkime gerçekleştiği zaman, değişmeyen tek şey kütledir. Yani maddenin kütlesi herhangi bir şekilde değişmez ancak diğer tüm unsurlar değişkenlik gösterir.

Kimyasal tepkimeye giren maddelerin fiziksel özellikleri değişir mi?​

Kimyasal olaylarda maddenin yapı taşı değişirken, fiziksel olaylarda sadece görünüm ve şekil değişir. Ayrıca bütün yırtılma olayları fizikseldir.(kimyasal değişim maddenin kimliğini tamamen değiştirir kağıdın yanması bir tepkime değildir, kimyasal değişimdir.)

8 sınıf kimyasal tepkimede neler korunur?​

8 sınıf kimyasal tepkimede neler korunur?
Kimyasal tepkime sonucunda yeni atomlar oluşmaz, eski atomlar kaybolmaz. Kimyasal tepkimelerde atom sayısı ve kütlesi korunur. Kimyasal tepkimelerde molekül sayısı bazen korunur bazen korunmayabilir. Kimyasal tepkimelerde oluşan yeni ürün girenlerde bulunan maddelerin özelliğini taşımaz.

Kimyasal tepkimelerde fiziksel hal korunur mu?​

Kimyasal tepkimelerde fiziksel hal korunur mu?

Kimyasal tepkimeye giren bir elementin özelliklerinden hangisi değişir?​

Maddelerin atom veya molekül yapılarıyla ilgili özelliklere kimyasal özellikler denir. Yanma, çürüme, paslanma, bileşik yapma gibi özellikler kimyasal özelliklerdir. Kimyasal değişimde maddenin aynı zamanda molekül yapısı da değişir. Kimyasal değişimde maddenin geri dönüşümü olmaz.

Tepkimeye giren maddelerin kimyasal yapısı değişir mi?​

Tepkimeye giren maddelerin kimyasal yapısı değişir mi?
Kimyasal değişimde maddenin geri dönüşümü olmaz. Buna bağlı olarak bu özelliklerde meydana gelen değişmelere de kimyasal değişmeler denir. Kısaca maddenin iç yapısında meydana gelen değişmeler kimyasal değişmelerdir. Kimyasal değişimin ardından maddenin hem iç yapısı hem de dış yapısı değişir.
 
Kimyasal tepkimelerde fiziksel ve kimyasal özellikler farklı şekilde etkilenir. Kimyasal tepkimelerde, maddenin kimyasal bileşimi değişir ve yeni bir madde oluşur. Bu yeni oluşan madde, farklı fiziksel ve kimyasal özelliklere sahip olabilir. Örneğin, hidrojen ve oksijen gazlarının tepkimesi sonucunda su oluşur ve bu yeni madde, sıvı halde, farklı fiziksel özelliklere sahiptir.

Ancak, kimyasal tepkimelerde kütlenin korunumu ilkesi geçerlidir. Kimyasal tepkimede, tepkimeye giren maddelerin kütleleri toplamı, oluşan ürünlerin kütleleri toplamına eşittir. Yeni bir madde oluşsa da, tepkimeye giren maddelerin toplam kütlesi korunur.

Dolayısıyla, kimyasal tepkimelerde maddenin kimyasal özellikleri değişirken, fiziksel özelliklerinde değişim meydana gelebilir. Ancak kütlenin korunumu ilkesi her zaman geçerli olacaktır.
 
Geri
Üst