Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kimyasal peeling kimler yaptiramaz?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kimyasal peeling kimler yaptıramaz?​

Kontrolsüz diabet (şeker) hastalığı olan kişiler kimyasal peeling kimlere uygulanamaz kategorisinde yer almaktadır. Hamilelere ve emziren anneler uygulanamaz.

Ev yapımı peeling nasıl yapılır?​

Zeytinyağı, süt, limon suyu ve toz şekeri bir kase içerisinde karıştırın. Macun kıvamındaki karışımı nazikçe yüzünüze ve boyun bölgenize uygulayın. Ilık su ile durulayın.
Kaç yaşında cilt bakımına başlanmalı?
Sağlığınızı iyileştirmede de bir etken. Sağlıklı beslenmenin nasıl yaşı yoksa, cilt sağlığını korumaya da erken yaşta başlanmalı. 9-10 yaşında sağlıklı cilt bakımı öğretilmeli. Yine bu yaşlarda antioksidanları kullanmaya başlamalılar.

Peeling işlemi nasıl yapılır?​

Yüz peelingi için en ideal zaman uyku öncesidir. Yüzünüzü aıştığınız şekilde temizleyin, peelingi yüzünüze uygulayın ve 1-2 dakika dairesel hareketlerle hafif masaj yapın. İşlem bittikten sonra yüzünüzü ılıkk suyla yıkayın. Peeling sonrasıbesleyici krem (ya da maske) sürün ve cildinizi dinlenmeye bırakın.
Kimlere kimyasal soyma yapılamaz?

Kimyasal peeling işe yarar mı?​

Derin kimyasal peeling işleminde cilt büyük oranda soyulur. Derin kimyasal peeling işlemi akne ve sivilce izleri, cilt lekeleri, derin kırışıklıklar ve çiller için son çare olarak kullanılan tedavi yöntemidir. Oldukça etkili bir yöntemdir.
Kimyasal peeling hangi bölgelere uygulanır?
Kimyaalpeeling tedavi yöntemi;boyun, yüz ya da el bölgesine asidik formülasyon içerikli bir kimyasal karışımın uygulanmasıyla cildin üst yüzeyinin soyulmasını sağlayan bir tedavi yöntemidir. Böylece soyulan cilt tabakasının altından gelen yeni deri daha pürüzsüz ve taze olacaktır.
Gözenekleri sıklaştırır. Vücut çatlaklarını sıkılaştırarak inceltir. Cilt kuruluğunu giderip cildin nem takviyesini sağlar.
Birkaç gün ile 1-2 haftaya kadar süren ciltte kızarıklık olması ve bunun ayrıca ciltte kuruluk, hassasiyet ve cildin pul pul olması beklenen bir süreçtir. Yan etki olarak algılanmamalıdır. İşlemden sonra aşağıdaki yan etkiler görülebilir. Bunların en sık olanı kimyasal peelingin leke bırakabilmesidir.
Karbon peeling mi yoksa kimyasal peeling mi?
Karbon peeling işlemi yaz kış demeden yapılabiliyor. Özellikle yaz aylarında gerek duyulduğu takdirde kolay bir şekilde uygulama yapılabilmektedir. Fakat kimyasal peeling sadece kış aylarında uygulanıyor. Yaz aylarında farklı sorunlara yol açması ise bu yöntemin kullanılmasını engelliyor.

Soyulan cilde ne yapılmalı?​

Soğuk süt içerisine bir bez batırın ve ardından fazla gelen sütü sıkarak akıtın. Bezi, yaklaşık 10 dakika yüzünüzde tutun. Cildiniz sağlıklı görünene kadar bunu günde 3 kez tekrarlayın. Soyulan cilt için salatalık da oldukça etkili bir yöntemdir.

Kimyasal peeling kaç günde iyileşir?​

Uygulama sonrası deride oluşturulan kontrollü yaranın iyileşme süresi tam reepitelizasyon denilen derinin iyileşme aşamasıdır. Çok yüzeysel peelinglerde iyileşme 3 gün, yüzeysel peelinglerde 4-6 gün, orta derinliklerde 7-8 gün ve derinlerde 10-14 gündür.
Kimyasal peeling yüzde kaç olmalı?
Orta ve derin kimyasal soyma işlemi için; %35-50’lik TCA, Jessner’in solüsyonu ve %35’lik TCA kombinasyonu, %70’lik glikolik asit ve %35’lik TCA kombinasyonu veya %88’lik fenol kullanılabilir.
 
Geri
Üst