Kimyasal Hadimin geri donusu var mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kimyasal Hadımın geri dönüşü var mı?​

Hükümlünün vücut bütünlüğüne yönelik geri dönüşü olmayacak ağır müdahalenin insanlık onuruyla bağdaşmadığı ve ‘kısasa kısas’ yöntemi ile faili cezalandırma amacı taşıdığı inkâr edilemeyecektir. Zinanın yaptırımı ise sadece boşanma ve tazminat olabilir.
Hadım ilacı var mı?
Kimyasal hadım yönteminde çeşitli kimyasallar kullanılarak yapılan hadım etme işleminde mahkumlara belirli aralıklarla ilaç veriliyor. Haplar ve iğneler sayesinde cinsel saldırı suçunda bulunan suçlunun testosteron hormonu azaltılıyor ve cinsel isteği ortadan kaldırılıyor.

Hadım etmenin cezası ne kadar?​

Türk Ceza Kanunu’nun 101 inci maddesinde; “(1) Bir erkek veya kadını rızası olmaksızın kısırlaştıran kimse, üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Hadım cezası hangi ülkelerde var?
Güney Kore ise, Asya ülkeleri arasında kimyasal hadımı kabul eden ilk ülke oldu. 2011 yılında çıkarılan yasayla, 16 yaş altı çocuklara cinsel saldırıda bulunan ve pedofili teşhisi konan 19 yaş üzeri yetişkinlere kimyasal hadım uygulanabiliyor. Endonezya da kimyasal hadımın uygulandığı ülkeler arasında.
Dr. Akdoğan, “Kastrasyon ve kısırlaştırma erkeklerde, erkeklik hormonu olarak bilinen testesteronun belli bir düzeyin altına çekilmesi anlamına gelir. Bunu iki şekilde yapmak mümkün. Üç aylık ya da 6 aylık enjeksiyonlar yaparak erkeklerdeki testesteron düzeyini 20 nanogramlar ve daha altına düşürmek mümkün.
Hadım cezası nasıl yapılır?
Yasaya göre, suçlular hapis cezalarını çektikten sonra iki yıla yakın bir süre kimyasal hadım uygulanıyor. Bu uygulama için suçlunun 18 yaşından büyük olması şartı aranıyor. Yasa, çocuğa yönelik cinsel suç işleyenlere en az 10 yıl hapis cezası şartı getiriyor ve bu kişilerin idam edilmesinin de yolunu açıyor.

Kısırlaştırma suç mudur?​

Kısırlaştırma Suçunun Cezası (TCK 101) Kısırlaştırma (sterilizasyon) suçunun cezası şu şekildedir (TCK m.101): Bir erkek veya kadını rızası olmaksızın kısırlaştıran kimse, üç yıldan altı yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Kimyasal hadım hangi ülkede?
Pakistan parlamentosu, yeni bir cinsel saldırı yasasını kabul etti. Kabul edilen yasa, tecavüz suçu işleyenlere kimyasal hadım uygulanmasını da öngörüyor. Söz konusu yasa, ülkede son dönemde kadın ve çocuklara yönelik artan tecavüzlere karşı toplumda oluşan yoğun tepki üzerine hazırlandı.

Kimyasal kısırlaştırma nedir?​

Kimyasal kısırlaştırma, bireylerin cinsellik arzularını güdüleyen hormonların doğal seviyelerinin ilaç yoluyla azaltılması anlamına gelir. Kimyasal kısırlaştırmaya maruz kalan erkek hala cinsel ilişkide bulunabilir ama düşük hormon seviyeleri yüzünden bunu çoğunlukla tercih etmez.
Bir erkeğin erkekliği nasıl alınır?
Hadım edilecek kişi sırtüstü yatırılır, operasyon bölgesi enfeksiyon riskini azaltmak için acı biber karıştırılmış su ile üç kez yıkanırdı. – Ameliyat bölgesi iyice temizlendikten sonra, orağa benzeyen küçük bir bıçak vasıtasıyla testisler ve penis, mümkün olduğu kadar dibinden kesilirdi.
2011 yılında çıkarılan yasayla, 16 yaş altı çocuklara cinsel saldırıda bulunan ve pedofili teşhisi konan 19 yaş üzeri yetişkinlere kimyasal hadım uygulanabiliyor.

Geri