- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.242
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Kimyasal gübre nasıl yapılır?
Kimyasal gübre üretiminin ana başlangıç maddeleri amonyak, nitrik asit, sülfürik asit ve fosforik asittir. Bu maddelerden bir kısmı tesise dışarıdan getirilmekte, diğer bazıları ise aynı tesiste üretilmektedir. Kimyasal gübre sektöründe en önemli girdilerin başında amonyağın yer aldığı görülmektedir.Kimyasal gübrelerin toprağı kirletici etkisi nasıl olmaktadır?
Kimyasal gübreler toprakla temas ettiği andan itibaren toprakta bulunan organizmaların çalışmasını olumsuz etkiler. Toprağın zamanla pH değerinde düşüşe sebep olur. Topraktaki reaksiyonlar sonucu mikroorganizmal denge bozulur. Yapısı bozulan toprakta bitki ve böcek atıkları eskisi gibi parçalanamaz.Hazır gübre nasıl kullanılır?
Çözelti halinde (sıvı) bulunan organik sıvı gübre, doğrudan, sulandırarak veya direk toprağa püskürtülerek uygulanabilir. Gübreleme direkt bitkinin yapraklarına, gövdesine ve toprağına uygulanır. Bazı çeşitleri su ile seyreltilerek kullanılırken, bazı çeşitleri direk uygulanabilir.
Üre gübresi nasıl yapılır?
Üre, proteinin metabolize edilmesi ile doğal olarak oluşan, dışkıyla atılabilen bir ürün olma özelliği taşıyor. Tarım sektöründe hem ekinlerde gübre hem de hayvan yemi olarak kullanılan üre, susuz amonyağın yüksek derecede (180) basınçla reaksiyona girmesi sonucu elde ediliyor.Kimyasal gübreleme nedir?
* Bileşiminde bir veya birden fazla bitki besin maddesi ihtiva eden ve kimyasal yöntemlerle üretilmiş; Katı (pril,granül,kristal, toz) , Sıvı( çözelti veya süspansiyon) halde bulunan, doğrudan doğruya sulandırılarak veya çözülerek toprağa veya püskürtmek suretiyle yaprak ve toprak üstü aksamlara uygulanan kimyasal …Kimyasal gübre nerelerde kullanılır?
Kimyasal Gübreler Nerelerde Kullanılır? Kimyasal gübreler azot, fosfor ve potasyum bakımından fakir topraklarda yetiştirilen tüm bitkilerde ve her dönemde kullanılabilir.