AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kimyasal gubre cesitleri nelerdir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kimyasal gübre çeşitleri nelerdir?​

Kimyasal deniler gübre çeşidi, toprakta bulunması gereken inorganik maddeleri desteklemek amacıyla üretilir. Üretim aşamasında doğal olmayan yöntemler kullanıldığı için bu gübrelere kimyasal gübreler denir.

Kimyasal gübre nasıl kullanılır?​

Tahıllarda, ekimle birlikte A.Sülfat ve Üre gibi yıkanmak suretiyle topraktaki kaybı daha az olan azotlu gübreler kullanılır. Kardeşlenme döneminden önce özellikle CAN, bu gübrenin tedarik edilmemesi halinde ise yağışlardan önce olmak üzere ÜRE gübresi kullanılmalıdır.
Kimyevi gübre hangisi?
Kimyevi Gübre ise, kimyasal yöntemlerle üretilmiş ve bileşiminde bir veya birden fazla bitki besin maddesi içeren kimyasal maddelerdir. Katı (pril, kristal, granül ve toz) veya sıvı (çözelti ve süspansiyon) halde bulunan bu maddeler, doğrudan sulandırılarak ya da çözdürülerek toprağa uygulanabilir.
Üre gübresi nasıl yapılır?
Üre, proteinin metabolize edilmesi ile doğal olarak oluşan, dışkıyla atılabilen bir ürün olma özelliği taşıyor. Tarım sektöründe hem ekinlerde gübre hem de hayvan yemi olarak kullanılan üre, susuz amonyağın yüksek derecede (180) basınçla reaksiyona girmesi sonucu elde ediliyor.

Kimyevi gübre neden yapılır?​

Kimyevi gübre üretiminin ana hammaddeleri doğalgaz, fosfat kayası ve potas tuzu olmakla birlikte, ara girdi olarak da amonyak, nitrik asit, sülfürik asit ve fosforik asit kullanılıyor.

Kimyasal gübre ne zaman kullanılır?​

Kimyasal gübreler azot, fosfor ve potasyum bakımından fakir topraklarda yetiştirilen tüm bitkilerde ve her dönemde kullanılabilir.
Neden kimyasal gübre kullanılır?
Kimyasal gübrelemedeki temel amaç, bitkilerin bekleme yeri ve besin kaynağı olan topraktan maksimum verim almaktır. Yeterli bir şekilde bitki gelişmesi ve yüksek verimli kaliteli besinler elde etmektir.
Kimyasal gübre nerelerde kullanılır?
Kimyasal Gübreler Nerelerde Kullanılır? Kimyasal gübreler azot, fosfor ve potasyum bakımından fakir topraklarda yetiştirilen tüm bitkilerde ve her dönemde kullanılabilir.
 
Geri
Üst