AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kimyasal denge ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.242
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kimyasal denge ne demek?​

Tepkimeye giren maddelerin ve oluşan ürünlerin konsantrasyonları oranının değişmeden kaldığı duruma kimyasal denge denir.

Tepkime tersinir ne demek?​

Tersinir kimyasal, fiziksel ve mekanik olarak geri dönüştürülebilir demektir. Örneğin maddenin hal değiştirmesi olayları tersinirdir. Maddenin hal değiştirmesi olaylarından erimeye örnek verecek olursak; bir buzu eritip su haline getirdiğinizde suyu tekrar soğutup buz haline getirebilirsiniz, bu tersinir bir işlemdir.
Denge sabitinin birimsiz olması ne demek?
Denge sabiti ifadesindeki terimler birimsizdir. { Bu nedenle denge sabiti değeri de birimsizdir. [A]/(1 M) oranının birimsiz olabilmesi için [A]’nın molar derişim olarak ifade edilmesi gerekir. { Aynı şekilde PA/ (1 atm) ifadesinin birimsiz olabilmesi için Pa nın atmosfer olarak tanımlanması gerekir.

Kimyasal denge olması için ne gerekir?​

Kimyasal tepkimelerde giren ve ürünün derişimlerinin sabit olması durumuna kimyasal denge olarak adlandırılmaktadır. Kimyasal denge durumunda, ileri ve geri tepkime hızları birbirine eşit durumdadır. Herhangi bir madde asla tükenmez. Bundan dolayı denge tepkimeleri çift yönlüdür ve çift yönlü ok ile gösterilir.

Fiziksel ve kimyasal denge nedir?​

Denge: Kapalı bir sistemde,sabit sıcaklıkta gözlenebilir özelliklerin değişmezliği haline denge denir. Kimyasal ve fiziksel denge olmak üzere 2’ye ayrılır; Fiziksel Denge: Maddelerin iç yapısı değişmeden fiziksel halleri (katı,sıvı,gaz) arasında belirli şartlarda kurulan dengeye denir.
Tümden tersinir ne demek?
Tümden tersinir hal değişimi : Sistemin sınırları içinde ve ilişkide olduğu çevrede tersinmezlikler meydana gelmiyorsa. Tümden tersinir bir hal değişiminde sonlu sıcaklık farkında ısı geçişi, sanki- dengeli olmayan değişimler, sürtünme ve benzer olgular yoktur. Tümden ve içten tersinir ısı geçişi.
Sıcaklık Etkisi Endotermik tepkimelerde sıcaklık artınca denge ürünler yönüne kayar. Aynı zamanda sıcaklık Kd değerine de etki eder. Sıcaklık artırılırsa Kd değeri de artış gösterir. Ekzotermik tepkimelerde sıcaklık azalırsa denge ürünler yönüne kayar.
 
Geri
Üst