AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kimyasal bir degisim ornegi nedir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.247
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kimyasal bir değişim örneği nedir?​

Kimyasal Değişim Örnekleri Kimyasal değişim nedir sorusuna örneklerle cevap verecek olursak bir demirin paslanması, bir mumun ve kibritin yanması, bir yaranın üzerine peroksit dökülmesi örnekleri verilebilir.

Kimyasal değişime uğrayan maddelerin atom sayıları korunur mu?​

✓ Kimyasal tepkimeye giren atomların türü ve sayısı değişmez. ✓ Kimyasal tepkimeye giren maddenin kütlesi ile ürünleri kütleleri eşittir. ✓ Girenlerin ve ürünlerin molekül sayısı ve hacimleri korunmayabilir.
Maddenin kimyasal özelliğini ne belirler?
Basitçe söylemek gerekirse, kimyasal özellikler yalnızca maddeye bakılarak veya dokunarak tespit edilemez; maddenin iç yapısı, kimyasal özelliklerinin araştırılmasından büyük ölçüde etkilenmelidir. Bir madde kimyasal reaksiyona girdiğinde, özellikler sert bir şekilde değişerek kimyasal değişime neden olur.
Değişim çeşidi nedir?
Maddenin değişimi ”fiziksel” ve ”kimyasal” olarak ikiye ayrılır. Maddenin sadece dış yapısında görülen değişimler fizikseldir. Kimyasal değişimde ise maddenin kimliğinde, yani içyapısında değişme görülür.

Toplam atom sayısı korunur mu?​

Kimyasal tepkimelerde atom yapıları değil; atomlar arasındaki bağlar değiştiği için tepkimeye girenlerdeki atom sayıları ve atom cinsleri aynı kalır. daima korunur.

Kimyasal tepkimelerde atom türü ve sayısı korunur kim demiştir?​

Dalton atom modeli atomdan ziyade yaşanan kimyasal tepkimelerin açıklanmasında daha etkili olmuştur. Dalton atom modeli sayesinde kütlenin korunumu yasası ve katlı oranlar kanununun ortaya çıkmasını sağlamıştır. Bu sayede atom hakkında yapılan çalışmalarda bilimsel kabul edilen ilk model olarak kabul edilmiştir.
Maddenin kimyasal özellikler nelerdir?
esneklik, renk, koku, tat, sertlik, elektrik ve ısı iletkenliği, erime noktası, kaynama noktası, yoğunluk, çözünürlük).
Hangisi kimyasal değişim olarak sınıflandırılır?
Yanma, çürüme, paslanma, bileşik yapma gibi özellikler kimyasal özelliklerdir. Kimyasal değişimde maddenin aynı zamanda molekül yapısı da değişir. Kimyasal değişimde maddenin geri dönüşümü olmaz. Buna bağlı olarak bu özelliklerde meydana gelen değişmelere de kimyasal değişmeler denir.

Fiziksel değişimler nedir kısaca tanımı?​

Fiziksel değişim, maddelerin yapısı değişmeden sadece hâl, şekil, dış görünüşünde meydana gelen değişimlere verilen isimdir. Fiziksel değişmeler sonucunda yeni maddeler oluşmaz. Yalnızca maddenin renk, şekil, büyüklük gibi özellikleri değişir. Diğer bir ifadeyle fiziksel değişim sonucunda maddenin kimliği değişmez.
 
Geri
Üst