Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kimya okuyan issiz kalir mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kimya okuyan işsiz kalır mı?​

Odamız kayıtlarına göre Kimya Mühendisleri arasında işsizlik oranı civarındadır. Meslektaşlarımız arasında işsizlik giderek artmakta, ülkeyi yönetenler ise bu sorunu gözardı etmektedirler. Uygulanan neoliberal politikalar ve özelleştirmelerle meslek alanlarımız her geçen gün biraz daha daraltılmaktadır.

Bir kimyager ne kadar maaş alır?​

Kariyerinde Maaşlar
Kimya Teknolojisi önü açık mı?
Kimya Teknolojisi bölümü 2 yıllık ön lisans programlı önü açık bir bölümdür. Bu bölüm madde üreten ve kimyasal maddelerle üretim yapan iş yerlerindeki laboratuvarlarda istenen kalitede ürün elde etmek için çalışan kişiler yetiştirmektir.
Uzman kimyager nasıl olunur?
Yüksek Kimyager olmak için ilk adım, üniversitelerdeki Kimya lisans programından mezun olmaktır. İkinci adım, üniversitelerin kimya alanında açılan yüksek lisans programlarından mezun olmaktır. Yüksek kimyager unvanı alabilmek için, yüksek lisans mezuniyetinin gerektirdiği koşulları yerine getirmek gerekiyor.

Kimyager kaç yıllık?​

Kimyager Olmak İçin Hangi Eğitimi Almak Gerekir? Kimyager olmak için üniversitelerin dört yıllık eğitim veren Kimya bölümlerinden lisans derecesi ile mezun olma şartı bulunmaktadır.

Kimya bölümü kaç bin?​

Kimya Bölümü 2021 Taban Puanları ve Başarı Sıralamaları
Kimyager hangi eğitimden geçer?
Kimyagerlik öğrencileri, üniversitelerin Fen yada Fen–Edebiyat Fakülteleri’nin Kimya Lisans Bölümlerinden; organik kimya, anorganik kimya, analitik kimya, biyokimya, fizikokimya ve endüstriyel kimya gibi kimya bilimi konularında ileri düzeyde eğitim alarak mezun olurlar.

Geri