Kimya akademisyeni nasil olunur?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kimya akademisyeni nasıl olunur?​

Akademisyen Olmak İçin Gerekenler Bilimsel araştırma yapmayı seven, okumaktan, fikir geliştirmekten, bilimsel gelişmeleri yakından takip etmekten hoşlanan, dinlemeyi ve konuşmayı seven, yüksek not ortalamasına sahip lisans mezunları; ALES ile yüksek eğitimlerine devam ederek akademisyenlik yoluna adım atabilirler.

Kimler öğretim görevlisi olabilir?​

-ÖĞRETİM GÖREVLİSİ (LİSANS DÜZEYİNDE EĞİTİM VERİLEN YERLER) Lisans öğreniminden mezun olunan alanda ALES’ten en az 70 puan. En az tezli yüksek lisans mezunu olmak veya lisans mezunu olmak ve belgelendirmek kaydıyla alanında en az beş yıl tecrübeli olmak. Yaş sınırı yoktur.
Üniversitede öğretim görevlisi olmak için ne yapmak gerekir?
Öğretim görevlisi olmak için lisans mezuniyetinden sonra Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) ve Akademik Personel girme şartı bulunur. ALES sınavında başarılı olduktan sonra görev alınmak istediğiniz üniversite tarafından düzenlenen sözlü mülakata girmeniz gerekir.
Kimler akademisyen olamaz?
Akademisyen olma şartını sağlayamayan kişiler ve gerekli sınavlardan belirlenen puanı alamayan kişiler akademisyen olamaz. Aynı zamanda akademisyen olmak isteyen kişilerin sürekli araştırmayı ve yeni şeyler öğrenmeyi sevmesi gerekir.

Akademisyen için kaç net gerekir?​

Akademisyen olmak için öncelikle iyi bir not ortalaması ile lisans mezunu olmak gerekir. Her bölüm gerekli not ortalaması belirli olmasa da iyi bir not ortalaması her zaman avantaj getirir. Bu bakımdan, minimum 2.5 not ortalaması ile lisansı bitirmenin çoğu zaman gerekli olduğu söylenebilir.

Öğretim görevlisi nasıl olunur?​

Öğretim görevlisi olmak için dil şartı var mı?
Meslek yüksekokullarının, yabancı dil okutmanı, çevirici ve yabancı dille eğitim-öğretim yapılan programlarındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.
Öğretim görevlisi işten atılır mı?
YÖK’ün geçen yıl kaldırdığı Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) kapsamında 33/a ile kadroları yapılan tüm araştırma görevlileri, son KHK’yla 50/d’ye geçirilerek güvenceleri ellerinden alındı. Buna göre, üniversite yönetimi 50/d maddesinden kadroya geçirilen öğretim görevlisini istediği zaman işten atabilir.

Geri