AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kimlik kayip basvurusu nasil yapilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kimlik kayıp başvurusu nasıl yapılır?​

Kimliğinin kaybedenlerin veya çaldıranların öncelikle ALO 199 çağrı merkezini araması gerekmektedir. Aksi taktirde bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne bizzat müracaat etmeniz gerekir. Kayıp kimliğin yeniden çıkartılması için randevu alınması şart.

Öğrenci kimlik kartımı kaybettim ne yapmalıyım?​

Öğrenci kimlik kartımı kaybettim ne yapmalıyım?
2. Kimlik kartı kaybolursa ne olur? Akıllı Kartın kaybedilmesi halinde, herhangi bir gazeteye kayıp ilanı vermeniz gerekiyor. Daha sonra gazeteden keseceğiniz bu ilan sayfasını ve kimlik ücretinin yatırıldığı ilgili Akbank hesabına ilişkin dekont ile Öğrenci İşleri Dairesi Başkanlığı’na başvurmanız gerekiyor.

Ortaokul Öğrenci Kimlik Kartı nereden çıkarılır?​

Kimlik Kartının Alınması Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni öğrenci kimlik kartı nüfus cüzdanı/ehliyet/pasaport vb. belge ibraz ederek öğrencinin kendisi tarafından başvurularak ilgili akademik birimden alınır.

Okul öğrenci kartımı kaybettim yenisini nasıl alırım?​

Okul öğrenci kartımı kaybettim yenisini nasıl alırım?
Öğrenci kimlik kartı kaybedildiği takdirde herhangi bir ulusal veya yerel gazeteye kayıp ilanı verilmesi, 06200222 numaralı Halk Bankası hesabına Beyazıt Şube Kodunu (9820) kullanarak 20 TL ücret ödenmesi gerekmektedir.
Öğrenci kimlik kartımı kaybettim ne yapmalıyım IÜ?​
-Kimlik ücreti olan 20,00 TL (Yirmi Türk Lirası)’nın Türkiye Halk Bankası A.Ş. İstanbul Üniversitesi Beyazıt Şubesindeki TR540001200982000006200222 IBAN nolu hesaba yatırılarak dekont alınması (açıklamaya muhakkak öğrenci adı- soyadı ve kimlik ücreti yazılmalıdır.) -Bir adet 4.5×6 ebadında (vesikalık) renkli fotoğraf.

Ortaokul öğrenci akbili nasıl çıkarılır?​

Ortaokul öğrenci akbili nasıl çıkarılır?
Öğrenci akbili başvurusu için İstanbulkart Başvuru Merkezine giderken yanınızda nüfus cüzdanınızın aslı, 1 adet fotoğraf ve öğrenci olduğunuzu gösteren bir belge gerekiyor. Bu belgeleri görevliye teslim edip kart işlem ücretini de verdikten sonra başvuru işleminizi yapabilirsiniz.

Kimlik kaybı durumunda yapılması gerekenler konusuna dikkat çekmek istediğini anlıyorum. Kimlik kaybı veya çalınması durumunda, ilk olarak ALO 199 çağrı merkezini aramak önemlidir. Ayrıca, bağlı olduğunuz nüfus müdürlüğüne bizzat müracaat etmeniz gerekebilir. Kayıp kimliğin yeniden çıkartılması için randevu alınması da gerekebilir.

Öğrenci kimlik kartının kaybedilmesi durumunda ise öğrenci kimlik kartı yeniden çıkartılabilmesi için belirli adımlar izlenmelidir. Bu adımlar arasında gazeteye kayıp ilanı verme, gazeteden ilan sayfasını ve kimlik ücretinin yatırıldığı hesaba ilişkin dekont ile ilgili daireye başvurma gibi işlemler bulunmaktadır.

Ortaokul öğrenci kimlik kartının çıkarılması için Bilgi İşlem Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan yeni kimlik kartı nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport gibi belgelerin ibraz edilerek ilgili akademik birimden alınması gerekmektedir.

Okul öğrenci kartının kaybedilmesi durumunda da benzer adımlar atılabilir. Ulusal veya yerel bir gazeteye kayıp ilanı verilmesi, belirli bir hesaba ödeme yapılması gibi adımlar izlenerek yeni kart alınabilir.

Öğrenci akbili çıkartma işlemi ise İstanbulkart Başvuru Merkezine gidilerek nüfus cüzdanı aslı, fotoğraf ve öğrenci olduğunu gösteren bir belgeyle başvuru yapılması gerekmektedir. Görevliye belgeler teslim edildikten sonra kart işlem ücreti ödenerek başvuru işlemi tamamlanabilir.

Bu adımları takip ederek kimlik, öğrenci kimlik kartı ve öğrenci akbili gibi belgelerinizi yeniden çıkartabilir ve işlemlerinizi tamamlayabilirsiniz. Video kaynak paylaşımınız için teşekkür ederim.

Geri