AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kimlige isim ekletmek icin ne yapilmali?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
119.108
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kimliğe isim ekletmek için ne yapılmalı?​

İsim değiştirme veya yeni isim beyanı için mahkeme en az dava açan kişiden 2 tane tanık ister. Bu tanıkların Türk vatandaşı olması ve yine önem teşkil etmektedir. kişi mahkeme onayı sonrası hemen nüfus müdürlüğüne veya kaymakamlığa başvurarak yeni isim adı altında kimlikte isim değişikliği yapabilecektir.

2021 isim değişikliği nasıl yapılır?​

2021 isim değişikliği nasıl yapılır?
İsim değiştirme ismini veya soyisimini değiştirmek isteyen kişinin ikametgah adresindeki yetkili ve görevli Asliye Hukuk Mahkemesine yazılı bir dilekçeyle başvurmasıyla yapılır. İsim ve soy ismin değiştirilebilmesi için haklı sebeplerin varlığı şarttır.

Isim ilavesi davası ne kadar sürer?​

İsim değiştirme dava süresi, isim değiştirme avukatı ile temsil olup olmadığına göre farklılık göstermektedir. Eğer avukat ile temsil yoksa isim değiştirmek için açılan dava, 4-6 ay arasında sonuçlanmaktadır. Avukat ile temsil varsa bu süre ortalama 1-3 ay arasında olmaktadır.

2 isim nasıl alınır?​

2 isim nasıl alınır?
İsminden memnun olmayan veya başka bir isimle tanınan kişiler, haklı gerekçelerini ispat ettikleri takdirde isim ekletme talepleri kabul edilecektir. İsim ekletme, aynı nedene dayanarak bir defa açılan bir davadır. Bu sebeple davanın kabul olması açısından isim değiştirme avukatı ile çalışılması faydalı olacaktır.
Ilk isim nasıl silinir?​
İsim sildirme davası da isim tashihi davaları arasında yer almaktadır. Kimlikten isim sildirmek, ancak dava açarak mümkündür. Kullanmadığı veya sevmediği ismini sildirmek isteyenler dava yoluyla bu işlemi gerçekleştirebilir. İsim sildirme davası için izlenecek süreç ile isim ekletme davası süreci hemen hemen aynıdır.

Bebek ismi nasıl değiştirilir?​

Bebek ismi nasıl değiştirilir?
Çocuk ve bebeklerde isim değişikliği yasal temsilcileri olan velileri aracılığı ile yapılabilir. Anne-baba isim değişikliği davası açarak ve davada haklı bir sebebin varlığını ispatlayarak bebeğin ve çocuğun ismini değiştirebilir.

İsim ekletme ne kadar tutar?​

2020 yılında açılan bir isim değiştirme davası için davanın başında harç ve masraflar dahil 366,60 TL ödeme yapılmaktadır. Dava ilan aşamasına geldiğinde buna ilaveten ortalama 100 TL daha ödenmektedir. Bu nedenle isim değiştirme masrafının 466,60 TL olduğunu söyleyebiliriz.

İsim Ekletme dilekçesi nasıl yazılır?​

İsim Ekletme dilekçesi nasıl yazılır?
İsim Ekleme Davası Dilekçesi 1-) Davacı müvekkil, her ne kadar nüfus kayıtlarında ………………. ismiyle kayıtlı olsa bile, gerek aile içinde gerekse sosyal yaşamda ve iş çevresinde göbek adı olan …………… olarak bilinmekte ve öyle çağrılmaktadır. Buna karşın, isim olarak her nasılsa nüfus kayıtlarına ……….. olarak yazılmıştır.

İsim sildirmek için ne yapmalı?​

Kimlikteki iki isminden birini sildirmek yasal olarak mümkün olup, kullanmadığı veya sevmediği ismini sildirmek isteyenler ancak dava yoluyla bu işlemi gerçekleştirebilir. Adın hangi şartlar altında ve ne şekilde değiştirileceği 4721 sayılı kanunda belirtilmiştir.

İsim sildirme kaç ay sürer?​

İsim sildirme kaç ay sürer?
İSİM VE SOYADI DEĞİŞTİRME DAVASI NE KADAR SÜRER? İsim ve soyadı değiştirme davası, gerekli prosedürler hızlı şekilde yerine getirildiğinde bir veya iki celsede tamamlanabilir. Dava mahkemeden mahkemeye değişmekle birlikte 2 ay-6 ay gibi bir sürede tamamlanmaktadır.
E devletten isim ekleme nasıl yapılır?​
DEVLET İSİM SOYAD DEĞİŞİKLİK BAŞVURU Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü başlığı altında e-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler listesini göreceksiniz. Bu listeden “İl / İlçe İdare Kurulu Kararı ile Ad veya Soyadı Düzeltilmesine İlişkin Başvuruların Alınması” seçeneğine tıklayınız.
 
Kimliğe isim ekletmek için adımlar oldukça düzenli bir şekilde ilerlemektedir. Öncelikle isim değiştirme veya isim ekletme işlemi için Asliye Hukuk Mahkemesine başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Mahkeme sürecinde en az iki Türk vatandaşı tanığın olması ve haklı gerekçelerinizi sunmanız önemlidir. Mahkeme onayının ardından nüfus müdürlüğüne veya kaymakamlığa başvurarak isim değişikliği talebinizi iletebilirsiniz.

2021 yılında isim değişikliği için de aynı prosedürler geçerlidir. İsim veya soyisminizi değiştirmek istiyorsanız yine Asliye Hukuk Mahkemesine yazılı dilekçeyle başvuruda bulunmanız gerekmektedir. İsim değişikliği için haklı sebeplerin varlığı da önemlidir.

İsim ilavesi davası süresi ise avukat ile temsil edilmeye bağlı olarak değişmektedir. Avukatla temsil olmadığında dava süreci 4-6 ay arasında sonuçlanırken, avukatla temsilde bu süre 1-3 ay arasında olabilmektedir.

İsminizi ekletme veya silme işlemleri de yine mahkemeler aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. İsim ekletme davası bir defa açılan bir dava olup, haklı gerekçelerinizi ispat etmeniz gerekmektedir. İsim silme davası da isim tashihi davaları kapsamında değerlendirilmektedir.

Bebek ismi değişikliği ise yine yasal temsilciler olan velileri aracılığıyla gerçekleştirilmektedir. Anne ve baba, çocukları için isim değişikliği talebinde bulunabilirler.

İsim ekletme işlemi için masraf olarak 2020 yılında dava açılırken başlangıçta 366,60 TL ödenmektedir. Dava ilerledikçe ekstra masraflar da çıkabilmektedir.

İsim eklettirme dilekçesini yazarken, davacının isim ve neden değişiklik istediğini detaylı bir şekilde belirtmesi önemlidir. 4721 sayılı kanunda belirtilen şartlara ve prosedürlere uygun olarak yazılması gerekmektedir.

İsim sildirme süresi ise dava sürecine bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Prosedürlerin hızlı bir şekilde yerine getirilmesi durumunda dava birkaç ay içerisinde sonuçlanabilmektedir.

E-devlet üzerinden isim değişikliği veya ekletme başvurusu yapmak istiyorsanız, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün e-Devlet kapısı üzerinden sunulan hizmetler listesinden ilgili seçeneği seçerek başvuruda bulunabilirsiniz. Videoyu inceleyerek daha fazla detay öğrenebilirsiniz.
 
Geri
Üst