AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kimlerden yardim istemeliyiz?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Kimlerden yardım istemeliyiz?​

Böyle durumlar ile karşı karşıya kaldığımız zaman yardım istememiz gereken bazı yerler bulunmaktadır. – Okulda öğretmenlerimizden yardım istemeliyiz. – Evde anne ve babamız ile beraber büyüklerimizden yardım almalıyız. – Dışarıda ise mutlaka acil numaraları aramalı ve yardım çağırmalıyız.
Ihtiyacı olan kişilere yapılan yardımlara ne denir?
Sosyal yardımlar, Aile, Çalışma Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi kişilere tahsis ettiği yardımların bütününü ifade etmektedir.
Yardımlaşma ve Dayanışma bizlere ne kazandırır?
Yardımla yoksullar korunmuş olur. Onlara yapılan maddi yardımlar, onların hırsızlık gibi kötü yollara sürüklenmesini engeller. Yardım yapanla yapılan arasında sevgi ve ülfet doğar. Yardımla topluma kazandırılan insanlar kin, hased, düşmanlık gibi kötü huylardan kurtulur, kimsenin malında gözü olmaz.

2 sınıf trafikte kimlerden yardım alabiliriz?​

➜ Taşıtlara binerken yaşlılara öncelik tanımalıyız. ➜ Toplu taşıma araçlarında hamilelere yer vermeliyiz. ➜ Okul servisinde ihtiyaç duyduğumuzda servis görevlisinden yardım istemeliyiz. ➜ Trafikte ihtiyaç duyduğumuzda trafik polisinden yardım istemeliyiz.
Acil durumlarda kimlerden yardım isteyebiliriz?
Bir yerde yangın varsa itfaiye aranır, sağlık sorunları yaşanıyorsa ambulans çağrılır. Hukuki problemler yaşanıyorsa polis ya da jandarma müdahale eder.
Yardımlaşmanın ne gibi faydaları vardır?
Yardımlaşma sayesinde yoksullar korunmuş olur. Onlara yapılan maddi yardımlar sayesinde, onların hırsızlık gibi kötü yollara sürüklenmesini engellenmiş olur. Bu sayede de toplumsal huzur sağlanır. Yardım yapanla yapılan arasında ülfet ve sevgi bağı oluşur.

Yardımlaşmanın önemi nedir?​

İnsanların yardımlaşması sayesinde yardıma muhtaç kimselerin ihtiyaçları giderilir. Bu gibi yardımlar sayesinde muhtaç kimselerin yanlış hallerde bulunması önlenmiş olur. İnsanlar arasında sevgi ve muhabbet bağı kurulur. İnsanlar toplumda kötülerin yanında iyilerinde olduğunun bilincine varır.
Trafikte ihtiyaç duyduğunuzda kimlerden yardım istersiniz?
➜ Okul servisinde ihtiyaç duyduğumuzda servis görevlisinden yardım istemeliyiz. ➜ Trafikte ihtiyaç duyduğumuzda trafik polisinden yardım istemeliyiz.
2 sınıf kazayı hangi kişilere haber vermeliyiz?
İtfaiye (110): Yangın ve su baskını gibi sorunlar ile karşı karşıya kaldığımız zaman, 110 numaralı telefonu aramalıyız. Ambulans (112): Yaşanabilecek kazalar, yaralanmalar, boğulma, kalp krizi ya da yanma gibi olaylarda mutlaka 112 numaralı telefonu aramalıyız.

Kaza ve yaralanma gibi acil durumlarda kimlerden yardım istenir?​

Soru: Kaza ve yaralanma gibi acil durumlarda kimlerden yardım istersiniz? Söyleyiniz. Cevap: 112 Acil Servisi ve sağlık görevlilerinden yardım istemeliyim.

Geri