- Konu Yazar
Kimler yüksek lisans tezi yönetebilir?
Sanatta yeterlik programlarında tez, sergi, proje, resital, konser, temsil gibi çalışmalar yönetilebilmesi için, başarıyla tamamlanmış en az bir yüksek lisans tezi yönetmiş olmak gerekir. İkinci tez danışmanı üniversite kadrosu dışından doktora/sanatta yeterlik derecesine sahip kişilerden de olabilir.Bitirme tezi kabul edilmezse ne olur?
Tezi reddedilen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç üç ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde yeniden savunur. Bu savunma sonunda da tezi kabul edilmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.Kimler tez yönetebilir?
EN AZ BİR YÜKSEK LİSANS TEZİ YÖNETME ŞARTI Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda atanacak ikinci tez danışmanı, üniversite kadrosu dışından da en az doktora derecesine sahip kişilerden olabilir.” şeklinde değiştirildi.
Tezsiz yüksek lisansta kalma var mı?
Yine, tezsiz yüksek lisansta da, en çok üç yarıyılda, başarısız olan veya programı tamamlayamayan öğrencinin yükseköğretim kurumuyla ilişiğinin kesilmesi öngörüldü. Ayrıca, tezli yüksek lisans programında, tez danışmanının, kendi üniversitesinin kadrosundan seçilme şartı getirildi.