Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kimler yuksek lisans tezi yonetebilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.241
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kimler yüksek lisans tezi yönetebilir?​

Sanatta yeterlik programlarında tez, sergi, proje, resital, konser, temsil gibi çalışmalar yönetilebilmesi için, başarıyla tamamlanmış en az bir yüksek lisans tezi yönetmiş olmak gerekir. İkinci tez danışmanı üniversite kadrosu dışından doktora/sanatta yeterlik derecesine sahip kişilerden de olabilir.

Bitirme tezi kabul edilmezse ne olur?​

Tezi reddedilen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir. Tezi hakkında düzeltme kararı verilen öğrenci en geç üç ay içinde gereğini yaparak tezini aynı jüri önünde yeniden savunur. Bu savunma sonunda da tezi kabul edilmeyen öğrencinin yükseköğretim kurumu ile ilişiği kesilir.
Kimler tez yönetebilir?
EN AZ BİR YÜKSEK LİSANS TEZİ YÖNETME ŞARTI Tez çalışmasının niteliğinin birden fazla tez danışmanı gerektirdiği durumlarda atanacak ikinci tez danışmanı, üniversite kadrosu dışından da en az doktora derecesine sahip kişilerden olabilir.” şeklinde değiştirildi.
Tezsiz yüksek lisansta kalma var mı?
Yine, tezsiz yüksek lisansta da, en çok üç yarıyılda, başarısız olan veya programı tamamlayamayan öğrencinin yükseköğretim kurumuyla ilişiğinin kesilmesi öngörüldü. Ayrıca, tezli yüksek lisans programında, tez danışmanının, kendi üniversitesinin kadrosundan seçilme şartı getirildi.

Tezsiz yüksek lisans kaç ders?​

(2) Tezsiz yüksek lisans programı toplam otuz krediden ve 60 AKTS’den az olmamak kaydıyla en az on ders ile dönem projesi dersinden oluşur. Öğrenci, dönem projesi dersinin alındığı yarıyılda dönem projesi dersine kayıt yaptırmak ve yarıyıl sonunda yazılı proje ve/veya rapor vermek zorundadır.

Yüksek lisans dersleri neye göre seçilir?​

Farklı anabilim dallarından ders seçimi, danışmanın bilgi ve onayı doğrultusunda yapılmalıdır. Farklı anabilim dallarından alınan derslerin niteliği (zorunlu/seçmeli) kendi anabilim dalında, alındığı şekliyle, kabul edilir.
 
Geri
Üst