AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kimler Yetkilendirilmis Yukumlu olabilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kimler Yetkilendirilmiş Yükümlü olabilir?​

Kimler Yetkilendirilmiş Yükümlü Olabilir? Serbest Bölgeler dâhil Türkiye Gümrük Bölgesinde yerleşik, en az üç yıldır faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler ile kamu kurum ve kuruluşları yetkilendirilmiş yükümlü olabilir. Üç yıldan az süredir faaliyette bulunan kişilerin durumu ise Bakanlıkça ayrıca değerlendirilir.

YYS denetimi nasıl yapılır?​

YYS denetimi nasıl yapılır?
İlgili Bölge Müdürlüğü’ne Yapılacak Başvuru Sırasında İstenen Belgeler:
- Başvuru Formu.
- Soru Formu.
- Adli sicil belgeleri/Beyan formları
- Vergi borcu olmadığını gösterir yazı
- SGK prim borcu olmadığını gösterir yazı
- Mali durumunu gösteren YMM Raporu.
- Güncel imza sirküleri.
- ISO 9001 ve ISO 27001 Sertifikaları

Yetkilendirilmiş Yükümlü Kabotaj Nedir?​

Yetkilendirilmiş Yükümlü Kabotaj Nedir?
Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü (YYS) Nedir? Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası Gümrük yükümlülüklerini yerine getiren ve diğer genel gereklilikleri sağlayan güvenilir firmalara gümrük işlemlerinde kolaylık ve imtiyazlar sunan uluslararası bir statüdür.

YYS belgesi ne demek?​

YYS gümrük işlemlerinizde maliyetlerinizi düşüren, eşyanızın kontrol edilmeden gümrükten geçmesine imkan veren, bu sebeple zaman kazandıran, bazı belgeler olmadan da eşyayı teslim almanızı sağlayan bir belgedir. Kısaca, Devlet’in güvendiği şirketler arasına girmenizi sağlayan ayrıcalık belgesidir.

YYS nedir ticaret Bakanlığı?​

YYS nedir ticaret Bakanlığı?
Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü, Gümrük İşlemlerinin Kolaylaştırılması Yönetmeliğinde yer alan koşulları taşıyan, gümrük mevzuatı uyarınca serbest bölgeler dâhil Türkiye Gümrük Bölgesinde yerleşik sayılan kişilere gümrük ve dış ticaret mevzuatında öngörülen birtakım kolaylıklardan yararlanmak üzere verilen bir …

YYS başvurusu nereye yapılır?​

YYS başvurusu nereye yapılır?
YYS Belgesi İçin Nereye Başvurulur? Kaydıyla firmanın bağlı olduğu Bölge Müdürlüğüne resmi başvuru yapılır. Bölge Müdürlüğünce yapılacak değerlendirme sonucunun olumlu bulunması halinde başvuru Bakanlığa gönderilir.
Yetkilendirilmiş yükümlü uygulaması nedir?​
Yetkilendirilmiş yükümlü sistemi esas olarak, gümrük idaresince dış ticaret faaliyetlerinde güvenilirliği belgelenmiş olan statü sahibi firmalara yönelik cari işlem kontrollerinin azaltılmasını, gerçekleştirilecek kontrollerin ise daha fazla kontrol gerektiren firmalara yönlendirilmesini amaçlanmaktadır.

Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikası nasıl alınır?​

Yetkilendirilmiş yükümlü sertifikası nasıl alınır?

Kabotaj kanunu ne ile ilgili?​

Kabotaj kanunu ne ile ilgili?
Türkiye’de kabotaj Bu yasaya göre; akarsularda, göllerde, Marmara denizi ile boğazlarda, bütün kara sularında ve bunlar içinde kalan körfez, liman, koy ve benzeri yerlerde, makine, yelken ve kürekle hareket eden araçları bulundurma; bunlarla mal ve yolcu taşıma hakkı Türk yurttaşlarına verildi.

Yükümlü ne demek gümrük?​

Resmi tanıma göre yetkilendirilmiş yükümlü; gümrük yükümlülüklerini gerektiği gibi uygulayan, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarını karşılayan, oto kontrolünü gerçekleştirebilen güvenilir şirketlere gümrük uygulamalarında bazı kolaylık ve imtiyazlar sağlayan …

YYS için temel şartlar nedir?​

YYS için temel şartlar nedir?
Temel YYS: En az 3 yıldır faaliyet gösteren ve bir yıl içerisinde en az 100 adet gümrük beyanı (ithalat, ihracat, antrepo, transit, özet beyan, T1, T2 vb.) işlem gören ve aşağıdaki şartlardan herhangi birini sağlayan firmalar başvurabilir.

Yys hangi kurum?​

Yys hangi kurum?
KPMG Türkiye kpmg.com.tr Page 2 Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yetkilendirilmiş yükümlü statüsü, uluslararası adı ile Authorized Economic Operator (AEO), gümrük yükümlülüklerini yerine getiren, kayıt sistemi düzenli ve izlenebilir olan, mali yeterlilik, emniyet ve güvenlik standartlarına sahip bulunan.

Yetkilendirilmiş Yükümlü Statüsü sahibi olmak için hangi ISO belgelerine sahip olmak gerekir?​

uygun ve İSO 9001-27001 belgelerine sahip olmak şartları, Güvenli alanların oluşturulması, kamera kayıtlarıyla izleniyor olması gibi bir çok güvenlik koşullarını sağlaması gerekmektedir.

YYS belgesi nasıl alınır?​

YYS belgesi nasıl alınır?

YYS belgesi nereden alınır?​

YYS belgesi nereden alınır?
 
Yetkilendirilmiş Yükümlü kavramı, gümrük işlemlerinde kolaylık ve imtiyazlar sunan uluslararası bir statüdür. Bu sayede gümrük işlemlerinde maliyetlerin düşürülmesi, eşyanın kontrol edilmeden gümrükten geçmesine olanak tanınması ve zaman kazanılması gibi avantajlar sağlanmaktadır. Türkiye'de bu statüyü alabilmek için belirli başvuru şartları ve detaylı inceleme süreçleri bulunmaktadır.

YYS (Yetkilendirilmiş Yükümlü Sertifikası) başvurusu yapmak için ilgili Bölge Müdürlüğüne başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvuru esnasında istenebilecek belgeler arasında başvuru formu, soru formu, adli sicil belgeleri veya beyan formları, vergi ve SGK durumunu gösterir belgeler, mali durumu gösteren YMM raporu, güncel imza sirküleri ile ISO 9001 ve ISO 27001 sertifikaları bulunmaktadır. Başvurunun olumlu sonuçlanması halinde başvurunuz Bakanlığa gönderilir ve sertifika almanız sağlanır.

YYS belgesine sahip olmak için en az 3 yıldır faaliyette bulunan ve belirli gümrük beyannameleri işlem gören firmalar başvuru yapabilir. Ayrıca güvenli alanların oluşturulması, kamera kayıtlarıyla izleniyor olması gibi güvenlik koşullarını sağlamak da gereklidir. Sertifika almak için başvuruların resmi yollardan, firmanın bağlı olduğu Bölge Müdürlüğüne yapılması önemlidir. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda olumlu bulunan firmalar sertifika almaya hak kazanır.
 
Geri
Üst