- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Kimler yasaktan muaf?
Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde kişilerin dışarı çıkmaları halinde muaf belgesini yanında bulundurması gerekiyor. Muaf yerler ve kişiler arasında eczaneler, marketler, fırınlar, kargo, su, gazete, bankalar bulunuyor.Tam kapanma Hangi işyerleri muaf?
Tam kapanmada muaf olan iş yerleri arasında eczaneler, benzin istasyonları, fırınlar, kargo, su, gazete, oteller gibi sektörler yer alıyor.Yasakta Hangi işyerleri açık?
*Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu günlerde bakkal, market, manav, kasap, kuruyemişçi ve tatlıcılar 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlarımız hariç) ikametlerine en yakın bakkal, market, manav …
Tam kapanmadan kimler muaf?
Zorunlu bir kamusal görevin ifası kapsamında ilgili Bakanlık ya da kamu kurum veya kuruluşu tarafından görevlendirilmiş olan kamu görevlileri (müfettiş, denetmen vb.) kurum kimlik kartı ile birlikte görev belgesini ibraz etmek kaydıyla bu hükümden muaf tutulacaktır.
Imalatçılar tam kapanmadan muaf mı?
Üretim, imalat, tedarik ve lojistik, sağlık, tarım ve orman alanlarında çalışanlar, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak. Sokağa çıkma muafiyetini kötüye kullananlar hakkında ise idari/adli yaptırımlar uygulanacak.Tam kapanma hangi sektörler?
Tam kapanmanın ekonomik maliyetini kabaca hesaplayabiliriz; Tam kapanma durumunda tarım ve hayvancılık, gıda, ilaç ve elektrik-su gibi üretici sektörler ile kargo, haberleşme, sağlık, eğitim, savunma ve lojistik-ticaret (kısmen) gibi hizmet sektörleri faaliyetlerine devam edecekler, bunların dışındaki tüm sektörler …Tam kapanma Hangi işyerleri açık?
Özel güvenlik görevlileri, sağlık çalışanları, üretim ve imalat tesisleri, kargo, su, nöbetçi noterler gibi iş yerleri de tam kapanma sürecinde açık olacak.