Kimler uzman ogretmen sayilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kimler uzman öğretmen sayılır?​

öğretmenler uzman öğretmen unvanı için yapılan yazılı sınava başvuruda bulunabilir. Uzman öğretmen unvanı için yapılan yazılı sınavda 70 ve üzeri puan alanlar başarılı sayılır. Yazılı sınavda başarılı olanlara uzman öğretmen sertifikası düzenlenir.

Uzman öğretmen olmak için sınav var mı?​

Kanunla öğretmenlik mesleği, adaylık döneminden sonra; ‘öğretmen’, ‘uzman öğretmen’ ve ‘başöğretmen’ olarak üç kariyer basamağına ayrılıyor. Uzman öğretmenlik sınavı da 70 ve üzeri olarak düzenleniyor.
Uzman öğretmenlik şartları nedir?
Uzman öğretmen/başöğretmen unvanı alan öğretmenler 15 Ocak 2023’ten itibaren bu unvanlar için öngörülen eğitim öğretim tazminatından yararlandırılacak. Uzman Öğretmenlik Eğitim Programı’na, yazılı sınava başvuru tarihinin son günü itibarıyla adaylık dahil öğretmenlikte 10 yıl hizmeti bulunan öğretmenler başvurabilecek.
Alanında uzman öğretmen kime denir?
Öğretmenlik kariyer basamaklarından birisidir. Öğretmenlerden adaylık dönemi hariç 7 yılını dolduranlar Öğretmenlik Mesleği Kariyer Basamakları sınavından geçerler. Bundan sonra öğretmenlik hayatında yaptığı iş ve işlemlerle değerlendirilerek başarılı olan öğretmenlere uzman öğretmen kıdemi verilir.

Uzman öğretmen sinavina kimler girebilir?​

Mesleğinde kademe atlamadan 10 yıl görev yapmış ve en az 180 saat Uzman Öğretmen Eğitim Programını tamamlamış olan öğretmenler yazılı sınava başvurabilirler.

Uzman öğretmenlikte sınav kalktı mı?​

ADAYLIK KALDIRMA SINAVI KALDIRILIYOR Bunun yerine öğretmenlerin mesleki gelişimleri temelinde bir program uygulanarak adaylara destek olunması amaçlanıyor. Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlere uzman öğretmenlik imkanı getiriliyor.
Uzman öğretmen nasıl oluyor?
Öğretmenlikte 10 yılını doldurmuş öğretmenlere uzman öğretmenlik imkanı getiriliyor. Bu unvan için eğitimlerini tamamlayan ve sonunda yapılacak sınavdan başarıyla geçen öğretmenlere uzman öğretmen unvanı verilecek. Bu değişiklikle öğretmenler hem bir derece alacaklar hem de maaşlarında bin TL artış olacak.
Uzman öğretmen olmak için kaç puan gerekir?
Adaylara 180 soru yöneltilecek. Sınavı kazanmak için 100 üzerinden en az 60 puan almak gerekiyor, UZMAN ÖĞRETMEN MAAŞLARI NE KADAR? Uzman öğretmenlerin maaşı yeni düzenleme ile birlikte bin lira artacak.

Geri