- Konu Yazar
Kimler uyku danışmanı olabilir?
Geceleri 10-12 saat kadar deliksiz uyku uyumayan ve/veya gündüz uykuları düzensiz olan çocukların uyku sorunu yaşadığı kabul edilmektedir. Çocuğu 3 ay-3 yaş arası olan ve uyku sorunu yaşayan her aile uyku danışmanına başvurabilir.Uyku uzmanı nasıl olunur?
Uyku Teknisyeni Olmak İçin Gerekenler Sağlık meslek yüksekokullarının 2 yıllık ön lisans eğitimi veren elektronörofizyoloji alanında eğitim gören kişiler, başhekim onayı ile bu alana geçebilir. Ayrıca tıp fakülteleri ve dernekler tarafından ileri uyku teknisyenliği sertifika programları düzenlenir.Uyku eğitimi nasıl alınır?
Uyku eğitimi nasıl alınır?Bebeklere Uyku Eğitimi Vermenin İncelikleri Ilık banyo ya da bebeğinize kitap okumanız, masal anlatmanız gibi bir rutinin bebek tarafından da biliniyor ve kabulleniliyor olması gerekir. Bu süreç bebeğinize uykuyu çağrıştıracak ve bir süre sonrasında daha kolay uykuya dalabilecek. Bebeğinize beyaz gürültü dinletin.
Uyku koçu ne iş yapar?
Uyku koçu ne iş yapar?Uyku hijyeninizi ve uyku ile pozitif ilişkinizi düzenlemek için sizinle birlikte çalışırlar. Uyku hedeflerinize ulaştırmak için gerekli adımları attıktan sonra sağlıklı uyku düzeninizi nasıl koruyacağınız konusunda eğitim ve motivasyon ile sizin için özelleştirilmiş bir plan ve destek verirler.
Uyku Danışmanlığı sertifikası nasıl alınır?
Üniversite iş birliği ile hazırlanan uyku eğitmenliği eğitimi programına katılıp sertifika almalısınız. Üniversite onaylı uyku eğitmenliği eğitimi ve eğitim sonunda yapılacak uyku danışmanlığı sınavı başarı ile tamamlandığında 120 saatlik üniversite onaylı uyku eğitmenliği sertifikası alınmaktadır.Uyku sertifikası nedir?
Uyku danışmanlığında bir koç olarak rolünüzü ve uyku sorunlarına bütüncül şekilde, kapsamlı olarak yaklaşmanızı sağlayacak online bir eğitim programıdır.Kim West yöntemi nedir?
Kim West yöntemi nedir?Kim West Uyku Metodu uykuya geçişte kullanılan uyaranı (sallama, emzirme, sütle uyuma gibi uyku araçlarını) aşamalı olarak kesen bir metoddur. Kim West Metodu bebeğinize kendi başına uyumayı öğretirken uygulayabileceğiniz metodlar arasında en yumuşak olan metoddur. Çocuğun odada yalnız kalmasına izin vermez.