AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kimler usta ogretici sayilir?

Editör

Yeni Üye

Kimler usta öğretici sayilir?​

Usta öğretici, ustalık yeterliğini kazanmış; aday çırak, çırak, kalfa ile mesleki ve teknik eğitim okul ve kurumları öğrencilerinin iş yerindeki eğitiminden sorumlu, mesleki eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan kişidir.

Usta öğreticilik sınavı kaç puanla geçilir?​

Usta öğreticilik sınavı kaç puanla geçilir?
Kursa katılanların başarılı sayılabilmeleri için kurs sonunda yapılan sınavda, en az 45 puan “Geçer” not almaları gerekir.

Usta öğretici nasıl olunur?​

Usta öğretici nasıl olunur?
İlkokul ve ortaokul mezunları, ustalık alanlarında minimum 11 yıl çalıştıklarını belgelendirmeleri gerekir. Lise ve yüksek öğrenim mezunlarında 4 yıllık çalışma zorunluluğu bulunmaktadır. Meslek lisesinden mezun olanlara ise mezuniyet ile birlikte ustalık, usta öğreticilik ve iş yeri açma belgesi verilmektedir.

Usta Öğretici Belgesi almak için nereye başvurulur?​

“Ustalık Belgesi” sahibi olup Mesleki Eğitim Merkezlerine başvuru yaparak “İş Pedagojisi Kursunu” başarı ile tamamlayanlara “Usta Öğreticilik Belgesi” verilir. (3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu Madde 31: Ustalık yeterliğini kazanmış olanlar Bakanlıkça açılacak iş pedagojisi kurslarını başarıyla tamamladıkları takdirde …

Usta Öğreticilik belgesi almak için kaç puan gerekir?​

Usta Öğreticilik belgesi almak için kaç puan gerekir?
Ek-2 Usta Öğretici Değerlendirme Formundaki Alanında Eğitim Bölümünde Doktora Mezunları 65 Puan, Tezli Yüksek Lisans Mezunları 55 Puan, Eğitim Fakültesi Lisans 47 Puan, Lisans Mezunları 40 Puan, Ön Lisans Mezunları 25, Ustalık Belgesi / Meslek Lisesi Diploması/, 4. Seviye Kurs Bitirme Belgesi/, 4.

Usta öğretici puan sıralaması nedir?​

Usta öğretici puan sıralaması nedir?
Alanında Hizmet Bölümünde Her İş Yılı (180 İş Günü) İçin 1 Puan, En Fazla 10 Puan Alınır. Ek Puan Bölümünde Tezli Yüksek Lisans 7 Puan, Pedegojik Formasyon 6 Puan, Telsiz Yüksek Lisans 5 Puan, Lisans Mezunu 4 Puan, Ön Lisans Mezunu 2 Puan, Usta Öğreticilik Belgesi İle 1 Puan Alınır.

Usta öğretici belgesi nasıl alınır 2021?​

USTA ÖĞRETİCİLİK BELGESİ ; Ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilir.

Usta Öğretici Belgesi Nasıl Alınır Online?​

Usta Öğretici Belgesi Nasıl Alınır Online?
Kurs eğitim süresi 40 saattir. EBA sisteminde adayın çevrimiçi uzaktan eğitimle katıldığı kursu tamamlayanlar Teorik e-sınava alınır ve sınav sonucunda başarılı olanlara “Usta Öğreticilik Belgesi” düzenlenir.

Usta öğretici, belirli bir ustalık seviyesine ulaşmış, mesleki ve teknik eğitim okullarındaki öğrencilerin iş yerinde eğitiminden sorumlu olan ve mesleki eğitim tekniklerini bilen ve uygulayan kişidir. Usta öğreticilik sınavını geçmek için, kurs sonunda yapılan sınavda en az 45 puan almak gerekmektedir. Usta öğretici olabilmek için ilkokul ve ortaokul mezunları için minimum 11 yıl, lise ve yüksek öğrenim mezunları için 4 yıl çalışma süresi gerekmektedir. Meslek lisesinden mezun olanlara ise mezuniyetlerinin ardından ustalık, usta öğreticilik ve iş yeri açma belgeleri verilmektedir.

Usta Öğretici Belgesi almak için, "Ustalık Belgesi" sahibi olup Mesleki Eğitim Merkezlerine başvuru yaparak "İş Pedagojisi Kursunu" başarı ile tamamlayan kişilere "Usta Öğreticilik Belgesi" verilmektedir. Usta öğretici belgesi alabilmek için belirli bir puan alma şartı bulunmaktadır; bu puanlar doktora mezunları için 65, tezli yüksek lisans mezunları için 55, eğitim fakültesi lisans mezunları için 47, lisans mezunları için 40, ön lisans mezunları için 25 puan olarak belirlenmiştir.

Usta öğretici puan sıralaması ise alanında hizmet yılına göre belirlenmektedir. Her 180 iş günü için 1 puan alınabilmektedir ve en fazla 10 puan elde edilebilir. Ayrıca ek puanlar da verilmektedir; tezli yüksek lisans mezunlarına 7 puan, pedagojik formasyon sahiplerine 6 puan, telsiz yüksek lisans mezunlarına 5 puan, lisans mezunlarına 4 puan, ön lisans mezunlarına 2 puan, usta öğreticilik belgesi alanlara ise 1 puan verilmektedir.

2021 yılında usta öğretici belgesi almak için ustalık veya işyeri açma belgesine sahip olanlar ile en az ön lisans seviyesinde mesleki eğitim almış olanlar, Mesleki Eğitim Merkezlerinde açılan 40 saatlik Usta Öğreticilik kursuna katılabilmektedirler. Kursu başarı ile tamamlayanlara usta öğreticilik belgesi verilmektedir. Kurs eğitim süresi 40 saattir ve EBA sistemi üzerinden çevrimiçi uzaktan eğitimle katılan adaylar teorik e-sınav sonucunda başarılı olmaları halinde usta öğreticilik belgesi almaya hak kazanırlar.

Geri