AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kimler Tehlikeli Madde Guvenlik Danismani bulundurmak zorunda?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kimler Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı bulundurmak zorunda?​

Akaryakıt, Kimyevi madde ve patlayıcı madde gibi, tehlikeli madde taşıyan şirketlerin artık danışman bulundurması zorunludur. Tehlikeli madde üreten, taşıyan, depolayan, elleçleyen, etiketleyen ve ambalajlayan firmaların tehlikeli maddeler konusunda uzman bulundurma zorunluluğu doğmuştur.

TMGD sertifika yenileme ücreti nereye yatırılır?​

TMGD sertifika yenileme ücreti nereye yatırılır?
belirtilerek TMGD Sertifika için 2021 yılı için belirlenecek belge ücretini Halkbankası’na yatıracaklardır.

TMGD Uzmanı kaç yere bakabilir?​

“(5) Bir TMGD, istihdam edildiği işletme ile birlikte bu işletmenin temsilciliği veya şubeleri de dâhil olmak üzere en fazla beş yerde danışmanlık yapabilir. TMGDK bünyesinde hizmet veren bir TMGD, TMGDK tarafından hizmet verilen en fazla sekiz işletme için danışman olarak görevlendirilebilir.”

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı ne iş yapar?​

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı ne iş yapar?
Tehlikeli madde güvenlik danışmanı, tehlikeli maddeleri ambalajlama, doldurma, boşaltma ve karayoluyla nakletme sırasında çevre ve insan güvenliğini korumak için gereken önlemlerin alınmasını sağlar.

Hastaneler TMGD bulundurmak zorunda mı?​

Hastaneler, ADR Anlaşmasına göre, TMGD bulundurması gereken işyerlerinden birisidir.

TMGD 50 ton kalktı mı?​

TMGD 50 ton kalktı mı?
TMGDK Yönergesine göre firmalarda yıllık 50 ton ve altı (Sınıf 1 ve Sınıf 7 hariç) tehlikeli madde ile iştigal edildiğini gösteren muafiyet raporu ile TMGD hizmeti alma zorunluluğu ortadan kalkmaktadır.

TMGD ödemesi nasıl yapılır?​

TMGD Sınav başvurusundan sonra harç yatırmak için belirlenen son tarihe kadar Halk Bankası gişelerinden T.C. kimlik numarası verilip TMGD Sınav harcı ödemesi denilerek yapılabilir.

TMGD sınav ücreti nasıl yatırılır?​

TMGD sınav ücreti nasıl yatırılır?
TMGD Sınav Ücreti nasıl yatırılacak? Halk Bankası şubelerinden T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı hesabına 50 TL TMGD Sınav Ücreti yatırılacaktır.

Tesise yeni giren çalışanlar kaç ay içinde IMDG Kod eğitimi almalıdır?​

Madde 10 – (1) Göreve yeni başlayan personelin işe girişinden itibaren en geç 3 ay içinde bu Yönergede belirtilen ve görev tanımına uygun eğitimleri almaları zorunludur. Bu süre zarfında eğitim almış kişilerin yanında görev yapabilirler.

TMGD ataması nasıl yapılır?​

TMGD ataması nasıl yapılır?
www.turkiye.gov.tr adresine girilir. Kurumlar kısmından U harfi seçilerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına girilir. Çıkan sayfada aşağı sürüklenerek Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) İşlemlerinden İşletme-TMGDK-TMGD İşlemleri (İşletme/TMGDK Girişi) seçilir.

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı ne kadar maaş alır?​

Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı en düşük maaşı 2500 TL civarındadır. Mesleği icra edenler tecrübe kazandıkça maaşlarında da artış olacaktır. En yüksek maaş ise 4000 TL civarında olmaktadır.

Güvenlik danışmanı ne iş yapar?​

Güvenlik danışmanı ne iş yapar?
Güvenlik danışmanlığı hizmetimiz, temel olarak kurumunuzun risk analizlerinin yapılması ve bu analizlerden elde edilen bilgiler doğrultusunda güvenlik planının oluşturulup üst yönetime sunulması ve gerekli görülen fiziki ve elektronik güvenlik tedbirlerinin alınması süreçlerini kapsamaktadır.

Hastanede bulunan tehlikeli maddeler nelerdir?​

Sınıf 6.1 zehirli maddelerin pekçoğu hastanelerde kullanılmaktadır. Metil benzil alkol katı UN 3438, alfa-Metil benzil alkol sıvı UN 2937, allil etil eter UN 1547,2335, Arsenik III oksit UN 1561, Arsenik bromür III UN 1561, Bazik fuksinler ve Anilin bazik UN 1547 dir.

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı kim olabilir?​

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı kim olabilir?
Lisans mezunu olmak, yetkili eğitim kurumlarından 49 saatlik zorunlu eğitimi başarıyla tamamlamış olmak, uygulamalı yangın eğitim sertifikasına sahip olmak, Ulaştırma Bakanlığının açtığı TMGD sınavlarında 100 puan üzerinden en az 70 puan almış olmak, adli sicilinin uygun olması şartlarını sağlayan herkes TMGD olabilir.

TMGD zorunluluğu kalktı mı?​

TMGD Hizmeti Alma Zorunluluğu Ertelenmeyecek. Madde Güvenlik Danışmanı başlıklı 33 üncü maddesinin birinci fıkrası kapsamında hazırlanan “Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Hakkında Tebliğ” 22/05/2014 tarihli ve 29007 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.
 
Evet, TMGD sertifika yenileme ücreti Halkbankası'na yatırılmalıdır. TMGD sertifikası için belirlenen belge ücreti 2021 yılı için Halkbankası'na yatırılmalıdır. TMGD sertifika yenileme ücreti ödemeleri bu bankaya yapılmalıdır.

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı, tehlikeli maddelerin ambalajlama, doldurma, boşaltma ve karayoluyla nakletme süreçlerinde çevre ve insan güvenliğini korumak için gerekli önlemleri alır. Bu kişilerin sağladığı danışmanlık hizmetleri, tehlikeli maddelerin güvenli bir şekilde işlenmesi ve taşınmasına yardımcı olur.

Hastaneler, ADR Anlaşması gereğince Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) bulundurma zorunluluğuna tabidir. Bu nedenle, hastaneler de tehlikeli maddelerle ilgili güvenlik danışmanı bulundurmak zorundadır.

TMGD (Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı) hizmeti alma zorunluluğu yıllık 50 ton ve altı tehlikeli madde ile uğraşan firmalar için muafiyet raporu ile kaldırılabilir. Bu durumda, TMGD hizmeti alma zorunluluğu ortadan kalkar ve firmalar bu hizmeti almak zorunda kalmazlar.

TMGD sınav ücreti, Halk Bankası şubelerinden T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı hesabına 50 TL olarak yatırılmalıdır. Bu ödeme işlemi başvuru yaptıktan sonra belirlenen tarihe kadar yapılmalıdır.

TMGD ataması yapmak için www.turkiye.gov.tr adresine girerek Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı sayfasına ulaşabilirsiniz. Ardından Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı (TMGD) İşlemlerinden İşletme-TMGDK-TMGD İşlemleri seçeneğini kullanarak işlem yapabilirsiniz.

Tehlikeli madde güvenlik danışmanının maaşı deneyim, eğitim ve çalışma şartlarına göre değişebilir. En düşük maaş genellikle 2500 TL civarında olabilirken, tecrübe kazandıkça ve uzmanlık alanlarında artışlar olabilir ve en yüksek maaşlar genellikle 4000 TL civarında olabilir.

Güvenlik danışmanı, kurumların risk analizlerini yapar, güvenlik planlarını oluşturur ve fiziki ve elektronik güvenlik tedbirlerini alır. Bu süreçler, kurumların güvenliğini sağlamak ve olası riskleri minimize etmek amacıyla gerçekleştirilir.

Sınıf 6.1 zehirli maddeler, hastanelerde kullanılan tehlikeli maddeler arasında yer almaktadır. Hastanelerde bulunan bazı tehlikeli maddeler arasında Metil benzil alkol katı, alfa-Metil benzil alkol sıvı, allil etil eter, Arsenik III oksit, Arsenik bromür III, Bazik fuksinler ve Anilin bazik bulunmaktadır.

Tehlikeli madde güvenlik danışmanı olabilmek için belirli koşulları sağlamak gerekmektedir. Bu koşullar arasında lisans mezunu olmak, 49 saatlik zorunlu eğitimi tamamlamak, uygulamalı yangın eğitim sertifikasına sahip olmak, TMGD sınavında en az 70 puan almış olmak ve adli sicilinin uygun olması gibi şartlar bulunmaktadır. Bu şartları sağlayan herkes tehlikeli madde güvenlik danışmanı olabilir.
 
Geri
Üst