Kimler tebligat cikarabilir?

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.115
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kimler tebligat çıkarabilir?​

Yargı organları ve Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanununa Ekli I, II, III ve IV Sayılı Cetvel ‘de yer alan idare ve kurumlar dışında il özel idareleri, bele- diyeler, köy tüzel kişilikleri, barolar ve noterler17 de 7201 sayılı Tebligat Kanu- nu m. 1’e göre tebligat çıkartmaya yetkilidir.

Tebliğ işlemini kim yapar?​

(2) Tebligatı, kıta komutanı, kurum amiri gibi en yakın üst yapar. MADDE 25– (1) Kendisine tebligat yapılacak kişi adresinde bulunmazsa tebliğ, kendisi ile aynı konutta oturan kişilere veya hizmetçilerinden birine yapılır.

Normal tebligat ne demek?​

Normal tebligat ne demek?
7201 sayılı Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca, hukuki işlemlerin anılan Kanunda öngörüldüğü şekilde muhatabına veya muhatap adına kabule kanunen yetkili şahıslara yazılı olarak bildirimi ve bu bildirimin yapıldığının belgelendirilmesi işlemini kapsayan gönderi türüdür.

Tebellüğden imtina etmek ne demek?​

Tebellüğden imtina etmek ne demek?
Tebellüğden imtina; muhatabın işyeri veya yerleşim yeri adresinde bulunmasına ve tebliğe çıkan memuru kapıyı açmasına rağmen gönderilen tebliğ evrakını almak istememesi durumunu ifade eder.

Tebligat kimler gönderebilir?​

Bu maddeye göre tebliğ Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü veya yetkili/ görevli memurlar tarafından yapılabilecektir. Asıl olan tebliğin Posta ve Telgraf Genel Müdürlüğü tarafından yapılması iken, ekstrem veya acil durumlarda bizzat memur aracılığı ile de yapılabilmesi mümkün hale getirilmiştir.

Tebligat yapılamazsa ne olur?​

Tebligatı almaya yetkili kişi muhatabın adresten geçici olarak ayrıldığını bildirerek tebligatı almaktan kaçınırsa tebligat yine muhtara yapılır ve buna ilişkin ihtarname kapıya yapıştırılır. Bu durumda tebligat ihtarnamenin kapıya yapıştırıldığı tarihten itibaren 15 gün sonra yapılmış kabul edilir.

Tebligat Kanunu kim yürütür?​

Tebligat Kanunu kim yürütür?
Elektronik yolla tebligat, muhatabın elektronik adresine ulaştığı tarihi izleyen beşinci günün sonunda yapılmış sayılır. Bu Kanun uyarınca yapılan elektronik tebligat işlemleri, Posta ve Telgraf Teşkilatı Anonim Şirketi tarafından kurulan ve işletilen Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi üzerinden yürütülür.

Tebligatı kim gönderir?​

Tebligatı kim gönderir?
Yargı kuruluşları ya da idari kurumlar tarafından herhangi bir işe bağlı olarak taraflara gönderilen tebligat, ilgili kişinin kayıtlı olan son adresine bir zarf ile birlikte gönderilir. Tebligatın yapılacağı ilgili muhatabın bilinememesi ya da bulunamadığı durumlarda ilanen tebliğ yapılmaktadır.
Kaç çeşit tebligat vardır?​
Tebligatlar kapalı tebligat, açık tebligat, 35. maddeye göre tebligat, ilanen tebligat ve elektronik tebligat olmak üzere düzenlenmiştir.
Imzadan imtina etmek ne demek?​
içeriğine itiraz edilen belgelerde imza atmaktan kaçınmaktır. imzadan imtina edilen durumlarda, belgenin altına, neden imzadan imtina edildiğine ilişkin itirazi kayıt düşülmesi faydalıdır. imza atmama hakkıdır.

Imtina etmek ne demek hukuk?​

Imtina etmek ne demek hukuk?
hukuk literatüründe kullanımına sıklıkla rastlanır. Örneğin; Tebligat Kanunu tebellüğden imtina halini düzenlemiştir. Posta memurunu tebliğ edeceği belgeyi almak istememek, çekince göstermek anlamına gelir… kaçınma, sakınma, geri durma.

Tebligat nasıl gönderilir?​

Tebligat nasıl gönderilir?
PTT tarafından gönderinin alındığına dair delil oluşturulur ve gönderici bu delile sistemden bakabilir.
- Zaman Damgası PTT aldığı iletiyi elektronik imza ile imzalar, zaman damgası ile damgalar ve zarflar.
- UETS Posta Kutusuna Gönderim. Posta kutusuna gönderim (alıcının e-tebligat hesabı)
- e-Posta Ulaştı Delili.

Davalı tebligatı almazsa ne olur?​

Boşanma dava dilekçesi ve davanın açılması ile davalı eşe tebligat gönderilir. Gönderilen tebligatın alınmaması durumunda kişinin mernis adresine tebligat çıkarılır. Tebligat kanuna göre mernis adresine gönderilen tebligatın alınmaması halinde kayıtlı olduğu adrese bağlı muhtarlığa tebligat yapılır.
 
Tebliğ işlemleri hakkında detaylı bilgiler verilmiş.
Tebligat işlemlerinin kimler tarafından yapılabileceği, kimlerin tebligat çıkarabileceği, normal tebligatın ne anlama geldiği, tebellüğden imtina etmenin ne anlama geldiği gibi konular ele alınmış.
Ayrıca, tebligatın yapılması durumunda tebliğ edilmesi gereken hallerde imzadan imtina etmenin ne anlama geldiği ve muhatabın tebligatı almaması durumunda ne yapılması gerektiği gibi konular da vurgulanmış.
Tebliğ işlemleri ile ilgili yasal düzenlemeler ve uygulamalar hakkında detaylı bilgiler verilmiş. Tebligatın nasıl gönderilebileceği, farklı çeşitleri ve tebliğin yapılması gereken durumlar ayrıntılı şekilde açıklanmış.
 
Geri
Üst