Kimler okul oncesi ogretmeni olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kimler okul öncesi öğretmeni olabilir?​

Herhangi bir liseden mezun olduktan sonra, Çocuk Gelişimi, Ev Ekonomisi, Anaokulu Öğretmenliği ya da Okul Öncesi Öğretmenliği bölümlerinden birini okuyup, KPSS’yi kazanarak anaokulu öğretmeni olunabilir.
Anaokulu öğretmeni olmak için hangi okulları okumak gerekir?
Anaokulu öğretmeni olmak için hangi liseden mezun olduğunun bir önemi yoktur. Meslek lisesi ya da düz lise fark etmeksizin herhangi bir liseden diploma aldıktan sonra üniversitelerin ilgili bölümlerini kazanmak ve bitirmek gereklidir.

Açık öğretim okul öncesi öğretmenliğine kimler başvurabilir?​

İkinci üniversiteye yükseköğrenime devam eden ya da mezun adaylar başvurabiliyor. Çocuk gelişimi ön lisans bölümüne, üniversitelerin herhangi bir bölümünde önlisans ya da lisans eğitimine devam eden veya mezun olmuş adaylar başvuru yapabilecek.
Çoçuk Gelişimi Bölümü öğretmen olabilir mi?
Çocuk gelişimi mezunları okul öncesi öğretmeni olabilir mi? Ülkemizdeki en gözde mesleklerden biri olan çocuk gelişimi uzmanlığı, hem kamu hem de özel sektörde çalışma imkanı sunar. Çocuk gelişimi bölümü mezunları, çocuk gelişimcisi unvanını alarak pedagojik formasyon ile okul öncesi öğretmenliği yapabilirler.

Anaokulu Öğretmenliği sayısal mı sözel mi?​

Okula hazırlıkta önemli bir konuma sahip olan bu bölüm, bu güne kadar yapılan alımlarda YGS 5 puanından alım yaparken, 2017 yılı itibariyle Türkçe-Sosyal 1 (TS-1) bölümünden, yani sözelden alım yapacak. Mezunlar, Okul Öncesi Eğitim Kurumlarında öğretmen olarak görev alabilmektedirler.
Anaokulu öğretmeni sayısal mı sözel mi?

Okul öncesi nasıl kazanılır?​

Okul öncesi öğretmeni olmak için üniversitelerin 4 yıllık Okul Öğrencisi Öğretmenliği ya da Ana Okulu Öğretmenliği bölümünden mezun olmak gerekmektedir. Geçtiğimiz yıllarda yapılan düzenleme ile birlikte art Ev Ekonomisi ve Çocuk Gelişimi bölümlerinden mezun olanlar da anaokulunda öğretmenlik yapabiliyor.
Okul öncesi öğretmenliği açık öğretimi var mı?
Okul Öncesi Öğretmenliği Lisans Programı (OÖLP), Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesine bağlı dört yıllık bir lisans programıdır. 25.01.2000 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği başlatılan bu program, hâlen ülkemizdeki Eğitim Fakültelerinde uygulanmakta olan …

Geri