AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kimler karnabahar yememeli?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.357
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Kimler karnabahar yememeli?​

Düşük şeker problemi yaşayanlar fazla tüketmemelidir.

Karnabaharın bozuk olduğu nasıl anlaşılır?​

Diri görüntüsünden uzak, solgun hatta sararmaya yüz tutmuş yeşilliklerin besin değeri çok önemli ölçüde kayboluyor ve bu besinler tazeliğini kaybederek bozuluyor. Karnabaharın üzerindeki kahverengi lekeler ve brokolinin sararmaya başlamış olması taze olmadığına işaret ediyor.
Karnabahar soğuğa dayanıklı mı?
Karnabahar fideleri -10°C sıcaklığa kısa sürede dayanabilirler. Fakat hasat devresine gelmiş karnabahar başları O°C nin altındaki sıcaklıklardan hoşlanmazlar. Taç oluşum döneminde en uygun sıcaklıklar 15°C-20°C dir. Taçların olgunlaşma döneminde sıcaklığın O°C nin altına düşmesi istenmez.
Karnabaharda K vitamini var mı?
Karnabahar C vitamini, K vitamini ve folik asit için iyi bir kaynak olmakla birlikte; potasyum, magnezyum, mangan ve kalsiyum gibi mineralleri de içermektedir.

Çiğ karnabahar kaç günde bozulur?​

Karnabahar hemen kullanılmayacaksa, buzdolabında kağıt ya da plastik bir torba içinde bir hafta boyunca saklanabilir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise karnabaharın nemden etkilenmemesi için, köküyle birlikte muhafaza edilmesidir.

Küflü karnabahar yenir mi?​

Karnabahar üzerinde oluşan lekelerin nedeni oksidasyondur. Oksidasyon; sebzenin ışık ve havaya uzun süre maruz kalmasından sonra oluşan renk dönüşümüdür. Bu oksidasyon durumunu elma ve kırmızı ette de görebiliriz. Oksidasyona uğrayan karnabaharı tüketmenin bir zararı yoktur.
Karnabahar hangi koşullarda yetişir?
Fazla toprak seçiciliği olmayan bir sebzedir ve hemen hemen her toprakta yetişebilmektedir. Fakat ağır topraklarda ve yağışı bol olan yörelerde iyi drene işlemi gerekmektedir. Karnabaharlar organik maddece zengin topraklarda daha iyi gelişim göstermektedir.
Karnabahar hangi ayda dikilir?
Genel olarak tohum ekimi Nisan-Mayıs-Haziran- Temmuz aylarında yastıklara sıraya veya serpme olarak yapılır. En uygun ekim sistemi 10 cm sıra arası verilerek yapılan sıravari ekimdir. Tohumlar yastıklarda şartlara bağlı olarak 8-15 gün içersinde çimlenirler.

Karnabahar mideyi rahatsız eder mi?​

Karnabahar, sindirim sisteminde gaza ve şişkinliğe neden olan sindirilmeyen karbonhidratlar içerir. Midede gaz sancısına yol açabilir. Karnabahar pürin ismindeki bir maddeyi içerir.
 
Geri
Üst