Kimler helikopter pilotu olabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kimler helikopter pilotu olabilir?​

Üniversitelerin Pilotaj Bölümü’nden mezun olan kişiler, helikopter pilotu olarak çalışabilir. Ayrıca Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünün (SHGM) yetkilendirdiği özel uçuş okullarında eğitim alıp Helikopter Pilotu Lisansı’na sahip olan kişiler de bu mesleği yapabilir.

Helikopter kaç metreye çıkabilir?​

Helikopter kaç metreye çıkabilir?
Saatte 278km hız yapan helikopterin maksimum uçuş menzili 1000 km. 3 kişilik uçuş mürettebatına sahip helikopter, 38 yolcu taşıyabiliyor. Ancak VIP modellerinde bu sayı isteğe göre ayarlanıyor.Maksimum 309 km/saat hıza sahip helikopter,4 bin 575 m irtifaya çıkabiliyor.

Helikopter eğitimi ne kadar sürer?​

Helikopter eğitimi ne kadar sürer?
PPL-H Helikopter Pilot Lisansı Kursunun Amacı Minimum 9 hafta civarında tamamlanarak en az 45 saat helikopterle uçuş saati sonrasında hak edilir. Kesinlikle askeri eğitimle karıştırılmaması gerekmekte olup silahsız helikopterlerle eğitim yapılmaktadır.

CPL eğitimi ne kadar sürer?​

Modül: CPL (Ticari Pilot Lisansı) Eğitimi Yaklaşık olarak, 5 hafta sürer.

CPL lisansı nasıl alınır?​

CPL lisansı nasıl alınır?
Ticari Pilot Lisans (CPL) işlemleri
- En az 18 yaşında olmak.
- En az lise veya dengi okul mezunu olmak.
- SHGM tarafından düzenlenmiş geçerli 1. sınıf sağlık sertifikası sahibi olmak.
- SHGM tarafından yetkili kılınmış uçuş eğitim organizasyonlarında gerekli teorik bilgi ve uçuş eğitimini başarıyla tamamlamış olmak.

Helikopter ehliyeti kaç TL?​

Helikopter ehliyeti kaç TL?
Pilotaj Bölümü Öğrenim Ücreti: 2021-2022 Öğretim yılı için Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj programı (yıllık) 64.000 TL ve ayrıca, Pilot Lisanslandırması için gerekli ücreti: Toplam 58.500 Euro, uçuş eğitimi için ödenecek miktardır.

CPL lisansı ne işe yarar?​

Ticarî pilot lisansı (CPL), ticarî uçuş yapabilmek için gerekli olan pilot lisansı. CPL İngilizce “commercial pilot licence” kavramının kısaltmasıdır. Husûsî pilot lisansından (PPL) farklı olarak pilotun yaptığı uçuş karşılığında para kazanmasına imkân verir.

Helikopter pilotu olmak isteyen kişiler için farklı yollar ve gereksinimler bulunmaktadır. Üniversitelerin Pilotaj Bölümü'nden mezun olanlar veya Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün yetkilendirdiği özel uçuş okullarında eğitim alarak Helikopter Pilotu Lisansı'na sahip olanlar helikopter pilotu olarak çalışabilirler.

Bir helikopterin çıkabileceği maksimum irtifa hız ve diğer özelliklerine bağlı olarak değişebilir. Örneğin, saatte 309 km hıza sahip bir helikopter, 4,575 metre irtifaya çıkabilir. Ayrıca, helikopterlerin taşıma kapasitesi ve hızı modeline göre değişiklik gösterebilir.

Helikopter eğitimi süresi değişkenlik gösterebilir. PPL-H Helikopter Pilot Lisansı kursu genellikle minimum 9 hafta sürmektedir ve en az 45 saat helikopterle uçuş eğitimi alınması gerekmektedir. CPL (Ticari Pilot Lisansı) eğitimi ise yaklaşık 5 hafta sürebilir.

CPL lisansı almak isteyenlerin belli şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Bu şartlar arasında en az 18 yaşında olmak, lise veya dengi okul mezunu olmak, geçerli 1. sınıf sağlık sertifikasına sahip olmak ve SHGM tarafından yetkili kılınmış uçuş eğitim organizasyonlarında gerekli teorik bilgi ve uçuş eğitimini başarıyla tamamlamak da yer almaktadır.

Helikopter ehliyeti almak için belli bir maliyeti vardır. Pilotaj Bölümü öğrenim ücreti yıllık 64.000 TL olabilirken, Pilot Lisanslandırması için gerekli olan ücret toplam 58.500 Euro olabilir. Bu maliyet, uçuş eğitimi ve lisanslama süreçlerini kapsamaktadır.

CPL (Ticari Pilot Lisansı), pilotlara ticari uçuş yapma yetkisi veren bir lisans türüdür. CPL, ticari uçuşlar yaparak para kazanma imkanı sunar ve hususi pilot lisansından (PPL) farklıdır. Ticari uçuşlar, yolcu taşımacılığı, kargo taşımacılığı veya diğer hava taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılmaktadır.

Geri