Kimler GES kurabilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Kimler GES kurabilir?​

Elektrik Piyasası Kanunu’nda yapılan son düzenlemeyle isteyen herkes 1 MW altında olmak şartıyla lisans almadan GES kurabiliyor. Hem kendi enerjinizi karşılayıp hem de kar sağlamak istiyorsanız 500 KW kapasiteli bir GES kurdurabilirsiniz. Bu durumda 500 kw güneş enerji getirisi ne olur diye sorabilirsiniz.
Devlet güneş enerjisini ne kadara alıyor?
Son yıllarda güneş enerjisi elektrik üretimine dayalı elektrik üretimi için kw başına elektrik satışı fiyatı 54 kuruş civarındadır. Kendi elektriğini üretmek ve mahsuplaşma sonrasında solar enerji sistemleri ile üretilen elektriği satmak istediğiniz de ise satış tutarı kw başına 31 kuruş civarı olmaktadır.
1 MW GES için kaç dönüm arazi gerekli?
1 Mw Güneş Enerji Santrali Elektrik Üretim Sistemi için 21.000m2 Arazi Gerekir.

1 MW güneş enerjisi santrali tesisi kurmanın maliyeti ne kadar?​

10 kW Üstü Güneş Enerjisi Sistemleri 1 MW için 500.000-550.000 USD arası yaklaşık bir kurulum maliyeti çıkmaktadır. 1 MW’lık bir sistem yıllık ortalama 1.400.000 kWh elektrik enerjisi üretir.
Herkes GES kurabilir mi?
Elektrik abonesi olan herkes (her gerçek veya tüzel kişi) lisanssız elektrik üretim tesisi kurabilir. Bu kişilerin kendi uhdelerinde en az bir tüketim tesisi, yani aboneliği bulunması gerekir. Aboneliği olmayan kişiler, lisanssız elektrik üretim tesisi kuramaz.
1 MW GES kaç m2 arazi?
Arsanıza ne kadar büyüklüğünde Güneş Enerji Santrali kurabileceğiniz sorusunu cevaplayalım. 1 Mw Güneş Enerjisi Santrali İçin Yaklaşık 20.000 m2 Arazi Gerekir. 500 Kw Güneş Enerjisi Santrali İçin Yaklaşık 10.000 m2 Arazi Gerekir. 250 Kw Güneş Enerjisi Santrali İçin Yaklaşık 5.000 m2 Arazi Gerekir.
1 MW ‘LIK ( 1000 KW ) Güneş Enerjisi Santrali kurulumu için yaklaşık 1.130.000 € ( 3.360.000 TL ) maliyetiniz olmaktadır.
GES karlı mı?
Bireysel kullanıcılar için geçerli olan GES (Güneş Enerji Sistemi), orta ve uzun vadede kullanıcılarına ciddi miktarlarda kâr bırakabilmektedir. İşletmelerde ise maliyet avantajı elde edilebilmektedir. Çünkü işletmeler, bireysel kullanıma göre ve hanelere göre daha fazla elektrik tüketmektedir.
1 kW elektriği devlet kaça alıyor 2022?
“Verimlilik odaklı kademeli tarifeye geçiş ile birlikte 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren mesken aboneleri için aylık 150 kWh’e kadar olan tüketim miktarları için nihai fiyat 1,37 TL/ kWh, aylık tüketimlerin 150 kWh’ın üstündeki kısmı için ise 2,06 TL/ kWh olarak uygulanacaktır.”

Geri