AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kimler doktora danismani olabilir?

Editör

Yeni Üye

Kimler doktora danışmanı olabilir?​

(Değişik cümle:RG-1/3/2017-29994) İkinci tez danışmanı üniversite kadrosu dışından da doktora/sanatta yeterlik derecesine sahip kişilerden olabilir. (2) Danışman, nitelikleri ilgili senato tarafından belirlenen öğretim üyeleri ile doktora/sanatta yeterlik derecesine sahip öğretim görevlileri arasından seçilir.

Doktorada not ortalaması kaç olmalı?​

Doktorada not ortalaması kaç olmalı?
Lisans mezunu olan kişilerin yüksek lisans yapmadan doğrudan Doktoraya başvurmaları esnasında üniversiteler 4 üzerinden en az 3 veya 3,50 lisans ortalaması puanı istemektedirler. Yüksek lisans mezunların doktoraya başvurması esnasında üniversiteler en az 3.00 lisansüstü diploma not ortalaması istemektedirler.

Doktora geçme notu kaç?​

(2) Ders geçme notu yüksek lisansta 65, doktorada ise 75’tir.

Doktora öğrencisi ne demek?​

Doktora öğrencisi ne demek?
Doktora, bir lisans ve yüksek lisans programını bitirdikten sonra o bilim dalında sınav ve bilimsel bir eserle erişilen bir derece veya basamaktır. Bu dereceyle “bilim doktoru” veya uluslararası kısaltmayla “PhD” unvanı alınır.

Dr öğretim üyesi doktora danışmanı olabilir mi?​

Diğer taraftan, 9 Mayıs 2008 yılında bir yükseköğretim kurumuna YÖK tarafından verilen görüşte ise doçent unvanına sahip fakat araştırma görevlisi olarak çalışan kişilerin yüksek lisans ve doktora öğrencilerine danışmanlık yapabileceği belirtilmiştir.

Kimler doktora tez danışmanı olabilir?​

Kimler doktora tez danışmanı olabilir?
2) Tez Danışmanı kimler olabilir? Yüksek lisans öğrencileri için danışman, öğrencinin ve ilgili öğretim üyesinin önerisi, anabilim dalı başkanının görüşü ve enstitü yönetim kurulunun kararı ile üniversitede görev yapan öğretim üyeleri veya doktora/sanatta yeterlik unvanına sahip öğretim görevlileri arasından seçilir.

Doktora icin GANO kaç olmalı?​

(2) Yüksek lisans programında başarılı olmak için en az 2.50, doktora programında ise en az 3.00 GANO’ya sahip olmak gerekir.

Doktora not ortalaması önemli mı?​

Doktora not ortalaması önemli mı?
Not ortalamanın altında kalanlar akademisyen olamaz, diye bir kaide yok. Notları yükseltmeleri halinde bu şanslarını sürdürebilirler. Standart olarak 2,50 olan puan, bazı üniversitelerde 3,00 şeklinde de istenebilir. Akademisyen olmak için not ortalaması iyi bir derecede olması gerekir.

Doktora için agno kaç olmalı?​

(5) Dört yıllık lisans diploması ile doktora programına başvurabilmek için, ilgili ALES puanının en az 85 puan olması şartı aranır. Ayrıca, ALES puanının %60’ı ile lisans AGNO’sunun % 40’ının toplamının 90 puandan az olmaması gerekir.

Doktora tezi kaç kredi?​

Doktora tezi kaç kredi?
AKTS kredileri; seminer için 6, tezsiz yüksek lisans dönem projesi için 24, uzmanlık alan dersi dâhil olmak üzere yüksek lisans tezi için toplam 60 ve doktora/sanatta yeterlik tezi için ise toplam 120 AKTS’dir.

Doktora öğrencisi maaş alır mı?​

Öte yandan doktora öğrencileri, araştırmalarını desteklenmek ve geçimlerini sağlayabilmek için belli bir ücret alabiliyor.

Doktora yapan ne olur?​

Doktora yapan ne olur?
Doktora, akademik ya da bir araştırma alanında kariyer için gerçekleştirilen temel bir niteliktir. Üniversitelerde öğretim üyesi (doktor öğretim üyesi, doçent doktor, profesör) veya araştırma enstitülerinde uzman araştırmacı olabilmek için yapılır.

Doktora öğrencisi öğretim görevlisi olabilir mi?​

Araştırma görevlisi fakültede görev yapıyor. Yüksek lisans öğrencisi, mezun ya da doktora öğrencisi olma şartı var. ALES minimum 70 ve dil puanı ile başvuru yapacaksınız.

Öğretim Üyesi danışmanlık yapabilir mi?​

Öğretim Üyesi danışmanlık yapabilir mi?
Yeni düzenleme sonucu, yukarıdaki koşullara uymak kaydıyla, 26 Ağustos 2011 tarihinden itibaren öğretim üyeleri, örneğin; mali, hukuki, finans, yönetim ve akla gelebilecek tüm konularda danışmanlık yapabilecekler, özel eğitim kurumlarında ders verebilecekler, mimari ya da başka projeleri hazırlayabilecekler.

Doktor Öğretim Üyesi tez danışmanı olabilir mi?​

Yükseköğretim kurumlarında, doçent unvanı alan ve öğretim üyesi harici kadrolarda görev yapan öğretim elemanlarının tez danışmanlığı görevini yürütmesinde sakınca bulunmadığı değerlendirilmektedir.

Doktora danışmanı olabilme kriterleri ve not ortalamaları hakkında ayrıntılı bilgi verilmiştir. Öğrencilerin doktora programlarına başvururken aranan şartlar belirli not ortalamalarını ve geçme notlarını içermektedir. Üniversiteler genellikle yüksek not ortalamarı beklemektedir. Ayrıca, doktora programlarına başvuruda istenen ALES puanı ve AGNO gibi kriterler de öğrenciler için önemlidir.

Doktora öğrencileri, genellikle belli bir ücret alarak araştırmalarını yapabilmekte ve geçimlerini sağlayabilmektedir. Doktora yapmanın temel amacı, akademik ya da araştırma kariyerine giden yolda ilerlemek ve alanında uzmanlaşmaktır. Bu süreçte tez danışmanları, öğrencilere rehberlik eder ve akademik gelişimlerine destek olurlar.

Son olarak, öğretim üyeleri de belirli koşullara uydukları takdirde doktora öğrencilerine danışmanlık yapabilirler. Özellikle doçent unvanına sahip ve öğretim üyesi dışında görevlerde bulunan akademisyenlerin tez danışmanlığı yapması sakıncalı bulunmamaktadır. Bu durumda, öğretim üyeleri farklı konularda danışmanlık yapabilir, ders verebilir ve diğer projelerde yer alabilirler.

Geri