AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Kimler cocuk kulubu acabilir?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
54.237
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Kimler çocuk kulübü açabilir?​

10/03/2016 tarih ve 2852884 sayılı Makam Oluru) ilköğretim kurumlarında, personel ve fizikî imkânların yeterli olması, uygun eğitim ortamı bulunması ve kulüp için en az 10 çocuk bulunması durumunda, okul müdürlüğünün teklifi ve il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayı (EK-1) ile çocuk kulübü kurulur.

Çocuk kulüplerinde kimler çalışabilir?​

Kulüpte öğretmen veya usta öğretici olarak görevlendirmelerde kulüp faaliyeti ile ilgili alandan mezun olanlara öncelik tanınır. Alan mezunu öğretmen veya usta öğretici bulunamaması durumunda kulüp faaliyeti ile ilgili alanda sertifikaya sahip olanlar görevlendirilir.

Okullarda cocuk kulubu nedir?​

Okullarda cocuk kulubu nedir?
Çocuk Kulübü Nedir? Eğitim-öğretim saatinden sonra çocukların yaş ve gelişim özelliklerine uygun olarak ilgi alanlarına yönelik kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel alanlarda eğitimlerinin ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi için kurulan gruplardır.

Okul öncesi Öğretmenliği günde kaç saat çalışır?​

c) Okul öncesi eğitim kurumlarında öğretmenlerin çalışma saatleri, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen ve Yöneticilerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Esaslar ile Okul Öncesi Eğitim Programına uygun olarak; tam gün eğitimde bir günde en çok 9, haftada 42 çalışma saati süresini, ikili ve yarım gün eğitimde ise bir …

Çocuk kulübü ne demektir?​

Çocuk Kulübü ilkokul ve ortaokul eğitimlerine devam eden çocukların eğitim saatleri dışındaki zamanlarda eğitimlerinin ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi için faaliyet gösteren kurumdur.

Kulüp Öğretmeni ne yapar?​

Kulüp Öğretmeni ne yapar?
MADDE 16 – (1) Danışman öğretmenin görevleri şunlardır: a) Kulüp ve toplum hizmetine katılan öğrenci listesini, sosyal etkinlikler kuruluna vermek. b) Kulübe seçilen öğrencileri kulübün amaçları ve çalışmaları hakkında bilgilendirmek. c) Çalışmalarda öğrencileri yenilikçi ve özgün fikirler üretmeye teşvik etmek.

Kulüpten ek ders alınır mı?​

Bu dersler, ders dağıtım çizelgesinde “Öğrenci Sosyal ve Kişilik Hizmetleri” adıyla gösterilir. Bu kapsamda aynı kişiye hem danışman öğretmenlik hem de sınıf/şube rehber öğretmenliği görevi verilmesi halinde sadece bir görev için ek ders ücreti ödenir.” kuralına yer verilmiştir.

Belediye Gündüz Bakım Evi açabilir mi?​

1 cevap. 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14’ncü maddesinin (a) bendinde “Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100.000’in üzerindeki belediyeler, kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorundadır.
 
Çocuk kulübü açma konusunda belirli şartlar bulunmaktadır. İlköğretim kurumlarında, personel ve fizikî imkânların yeterli olması, uygun eğitim ortamı bulunması ve en az 10 çocuğun bulunması durumunda, okul müdürlüğünün teklifi ve il/ilçe millî eğitim müdürlüğünün onayıyla çocuk kulübü kurulabilir.

Çocuk kulüplerinde çalışacak kişiler ise genellikle kulüp faaliyeti ile ilgili alandan mezun olanlara öncelik tanınır. Alan mezunu öğretmen veya usta öğretici bulunamadığı durumlarda ise o alanda sertifikaya sahip olanlar görevlendirilebilir.

Çocuk kulüpleri, eğitim-öğretim saatlerinin dışında çocukların yaş ve gelişim özelliklerine uygun olarak ilgi alanlarına yönelik kültürel, sanatsal, sportif ve bilimsel alanlarda eğitimlerinin ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi için kurulan gruplardır.

Kulüp öğretmenleri ise genellikle danışman öğretmen olarak adlandırılır. Görevleri arasında kulübe katılan öğrenci listesini düzenlemek, öğrencileri kulübün amaçları ve çalışmaları hakkında bilgilendirmek ve öğrencileri yenilikçi fikirler üretmeye teşvik etmek yer almaktadır.

Eğer belediye bir gündüz bakım evi açmak istiyorsa, Büyükşehir belediyeleri ile nüfusu 100.000'in üzerindeki belediyelerin kadınlar ve çocuklar için konukevleri açmak zorunda olduğunu belirten 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 14. maddesine uygun hareket etmeleri gerekmektedir.
 
Geri
Üst