AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kimler cocuk danismani olabilir?

Editör

Yeni Üye

Kimler çocuk danışmanı olabilir?​

Aile danışmanı olmak için üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikoloji, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Tıp veya Hemşirelik bölümlerinden mezun olmak gerekir. Bu bölümlerden birini bitirenler Aile Danışmanlığı Eğitimi alarak bu mesleği icra ederler.

Çocuk psikoloğuna ne ad verilir?​

Çocuk psikoloğuna ne ad verilir?
Psikolojik sorunlarının çözülmesinde uzman kişiler çocuk psikiyatristleri ya da çocuk psikologlarıdır. En çok karıştırılan alan ise çocuk psikoloğu ile pedagogdur. İkisi aynı meslek sanılsa da ikisi de birbiriden farklıdır. Türk Dil Kurumun pedagoglara verdiği anlam ‘eğitim bilimci’ anlamını taşımaktadır.

Çocuk danışmanlığı ne demek?​

Çocuk danışmanlığı, çocuğun bireysel gelişiminin yaş grubu özelliklerine ve cinsiyetine uygun olarak ilerleyip ilerlemediğinin tespit edilmesi, çocuğun verdiği mesajların doğru algılanması ve oluşabilecek davranışsal veya duygusal sorunların önüne geçilmesini sağlamaktadır.

Herkes aile danışmanı olabilir mi?​

Herkes aile danışmanı olabilir mi?
Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Hizmetler ve üniversitelerin ilgili bölümünde mezun olup Aile Danışmanlığı Eğitim Sertifikası bulunan herkes aile danışma merkezi açabilir.
Kimler danışmanlık merkezi açabilir?​
Yönetmeliğe göre gerçek kişiler ile özel hukuk tüzel kişileri ve bu yetkiye sahip kamu kurum ve kuruluşları, aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının il müdürlüklerine başvurarak Aile Danışma merkezleri açabilecektir.

Çocuk ve ergen psikoterapisti nasıl olunur?​

Çocuk ve ergen psikoterapisti nasıl olunur?
Çocuk psikoloğu olmak için üniversitelerin, Psikoloji veya Psikolojik Danışmanlık & Rehberlik (PDR) bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Buradan mezun olan uzmanlar psikoloji alanında yüksek lisans yaparak, çocuk psikolojisi alanında eğitimler alarak kendilerini bu alanda geliştirebilmektedirler.

Çocuk psikiyatri doktoru nedir?​

Çocuk Psikiyatri Doktoru; Tıp eğitimini tamamlamış olup üzerine, çocuk-ergen ruh sağlığı alanında uzmanlaşmış kişidir. Çocuk psikiyatri doktoru, çocuğun ruh sağlığı ile ilgili bir problem sıkıntı ile karşılaşıldığında başvurulması gereken kişidir.

Ebeveyn Danışmanlığı Nedir?​

Ebeveyn Danışmanlığı Nedir?
Ebeveyn Danışmanlığı, hamilelik, bebeklik, çocukluk ve ergenlik döneminde çocuklarınızı sağlıklı bir biçimde yetiştirmenize yardımcı olan danışmanlık türüdür. Ebeveyn danışmanlığı çocuk ve ergenlerle çalışmanın ayrılmaz bir parçasıdır.

Özel Eğitim Danışmanı nasıl olunur?​

Eğitim danışmanı olmak için en az lise mezunu olmalısınız. Bu konularda eğitim veren kurumların eğitim programlarına katılarak alacağınız eğitim danışmanlığı sertifikası ile eğitim danışmanlığı yapabilirsiniz.

Kimler psikolojik danışmanlık merkezi açabilir?​

Kimler psikolojik danışmanlık merkezi açabilir?
Psikolojik danışmanlık merkezi açmak için gereken ilk şart yani klinik psikoloji alanında yüksek lisans tamamlandıktan sonra kişiler klinik psikolog unvanını alırlar ve danışmanlık merkezi açmak için harekete geçebilirler.

Çocuk danışmanı olabilmek için genellikle üniversitelerin Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Psikoloji, Çocuk Gelişimi, Sosyal Hizmet, Sosyoloji, Tıp veya Hemşirelik gibi bölümlerinden mezun olmak gerekmektedir. Bu bölümlerden birini tamamlayan kişiler daha sonra Aile Danışmanlığı Eğitimi alarak bu alanda çalışabilirler.

Çocuk psikologları veya çocuk psikiyatristleri genellikle çocukların psikolojik sorunlarının çözümünde uzmanlaşmış kişilerdir. Çocuk psikologları, çocukların duygusal ve davranışsal sorunlarına odaklanırken, çocuk psikiyatristleri ise tıbbi tedavi seçenekleri de değerlendirerek çocukların ruh sağlığına odaklanırlar.

Çocuk danışmanlığı ise çocuğun bireysel gelişiminin yaş grubu özelliklerine ve cinsiyetine uygun olarak incelenmesini, çocuğun verdiği sinyallerin doğru şekilde analiz edilmesini sağlayarak olası sorunların önlenmesine yardımcı olur.

Aile danışmanı olabilmek için Psikoloji, Sosyoloji, Sosyal Hizmetler gibi ilgili bölümlerden mezun olduktan sonra Aile Danışmanlığı Eğitim Sertifikası almak gerekmektedir. Bu sertifikaya sahip olan herkes aile danışmanı olarak çalışabilir veya aile danışmanlığı merkezi açabilir.

Özel eğitim danışmanı olmak için en az lise mezunu olmanız ve eğitim danışmanlığı sertifikası almanız yeterlidir. Bu sertifikayı alarak eğitim danışmanlığı yapabilirsiniz.

Psikolojik danışmanlık merkezi açabilmek için klinik psikoloji alanında yüksek lisans derecesini tamamlamış olmanız gerekmektedir. Bu dereceye sahip olan kişiler klinik psikolog unvanını alarak danışmanlık merkezi açabilirler.

Geri