AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Kimler cekilis yapabilir?

Editör

Yeni Üye

Kimler çekiliş yapabilir?​

Yönetmelik’in 6. maddesi uyarınca; ticari faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, vakıflar, cemaatler, emeklilik ve yardımlaşma sandıkları, spor kulüpleri, okul aile birlikleri çekiliş düzenleyebilirler.

Çekiliş süresi ne kadar olmalı?​

Çekilişinizin süresi 1 gün, 1 hafta, 2 hafta gibi değişkenlik gösterebilir. Yüksek katılım kitlesine sahip büyük markalar, 24 saat süren akut çekilişler yaparken, daha küçük işletmeler için çekiliş süresi 3 ile 7 gün arasında belirlemektedir.

Noter huzurunda kura çekimi nasıl yapılır?​

Noter huzurunda kura çekimi nasıl yapılır?
Çekiliş temsilen, vekaleten yapılıyorsa, temsil belgesinde, vekaletnamede yetki ve süre kontrol edilir. Tüzel kişi adına çekiliş talep edilmiş ise, imza sirkülerinin, kimlik belgesinin aslı alınır. Çekiliş yapılmasına ilişkin yönetim kurulu kararı istenir ve bunların fotokopisi dayanak olarak işleme eklenir.

Çekiliş düzenlemek suç mu?​

Çekiliş düzenlemek suç mu?
MADDE 8 – (1) Bu Yönetmelik kapsamındaki piyangolarla ilgili olarak aşağıda belirtilen fiil veya davranışlarda bulunulması yasaktır: a) İdareden izin almadan piyango düzenlemek. b) İdarenin yazılı onayını almadan kampanya veya çekiliş tarihini ertelemek ya da iptal etmek.

Çekiliş yapmak için izin nereden alınır?​

Türkiye’de çekiliş düzenleyebilmek için Milli Piyango İdaresi’nden izin alınması gerekmektedir. Gerekli koşullar ve ilgili yönetmeliği http://www.millipiyango.gov.tr/node/25 adresinde inceleyebilirsiniz.

Instagram çekiliş sonuçları neye göre belirlenir?​

Instagram çekiliş aracı, belirttiğiniz url altında bulunan tüm yorumları bularak, sizin belirttiğiniz kriterlerde çekiliş kazanını otomatik tespit ederek size gösterir. Kazanını belirlemek için video kaydı alabilir ya da ekran görüntülerini takipçilerinize gösterebilirsiniz.

Çekilişlerde hile oluyor mu?​

Çekilişlerde hile oluyor mu?
Çekilişler, önceden isim verilmeksizin çekiliş için görevlendirilen bir MPİ yetkilisi, bir noter, çekilişi düzenleyen firmanın yetkilisi ve/veya vekil olarak tayin ettiği ajansın yetkilisi ile ‘halka açık’ olarak yapılıyor. Bu yüzden MPİ izinli çekilişlere hile karışması çok zor.

Instagram Çekilişi bana nasıl çıkar?​

Instagram Çekilişi bana nasıl çıkar?
Çekilişe katılmak için kişi etiketlemeniz istenirse, bu etkiketleme için kullanacağınız yorumları tek yorum ile sınırlamayın. Tek bir yorum yapmak yerine çekilişe birkaç farklı yorum ekleyin. Burada sayı çok önemli. Çok sayıda yorum gönderip spam durumuyla karşı karşıya kalmayın.

Cekilismodum güvenilir mi?​

Cekilismodum (Instagram) Sayfası Ve Yalanları! Instagram’da cekilismodum adlı bir sayfa her gün çekilişle iPhone dağıttığını söyleyerek binlerce insanı yanıltıyor. Canlı yayında kazanan diye gösterdikleri hesaplar henüz onları bile takip etmiyorlar.

Kimler çekiliş yapabilir?

Ticari faaliyette bulunan gerçek ve tüzel kişiler, kamu kurum ve kuruluşları, dernekler, vakıflar, cemaatler, emeklilik ve yardımlaşma sandıkları, spor kulüpleri, okul aile birlikleri yasal çerçevede çekiliş düzenleyebilirler. Bu kişiler çeşitli etkinlikler, promosyonlar veya tanıtımlar için çekiliş düzenlemek istediklerinde belirli kurallara uymaları gerekmektedir.

Çekiliş süresi ne kadar olmalı?

Çekiliş süresi genellikle çekilişi düzenleyen kişinin tercihlerine göre değişebilir. Yüksek katılım bekleyen büyük markalar genellikle 24 saat gibi kısa süreli çekilişler düzenlerken, daha küçük işletmeler genellikle 3 ile 7 gün gibi bir süre belirlemektedir. Çekiliş süresi katılımcıların ilgisini çekecek ve yeterli zaman tanıyacak şekilde belirlenmelidir.

Noter huzurunda kura çekimi nasıl yapılır?

Noter huzurunda kura çekimi yapmak isteyen kişilerin belirli prosedürlere uyması gerekmektedir. Çekiliş temsilen veya vekaleten yapılıyorsa, temsil belgesi veya vekaletnamede yer alan yetki ve süreler kontrol edilmelidir. Tüzel kişiler adına çekiliş düzenleniyorsa, ilgili imza sirküleri, kimlik belgeleri ve yönetim kurulu kararı gibi belgelerin hazır bulundurulması gerekmektedir.

Çekiliş düzenlemek suç mu?

Çekiliş düzenlemek yasal bir süreçtir ancak belirli kurallara uyulması gerekir. Özellikle idareden izin almadan çekiliş düzenlemek veya kampanya tarihini değiştirmek gibi yasal ihlaller yapılmamalıdır. Türkiye'de çekiliş düzenlemek için Milli Piyango İdaresi'nden izin alınmalı ve izin şartlarına uyulmalıdır.

Çekilişlerde hile oluyor mu?

Resmi ve izinli çekilişler genellikle noter huzurunda veya Milli Piyango İdaresi kontrolünde gerçekleştirilir. Bu durumda çekilişlerin şeffaf ve adil bir şekilde yapılması sağlanır ve hile olasılığı en aza indirgenir. Ancak izinsiz yapılan çekilişlerde veya güvenilir olmayan platformlarda hile olma ihtimali bulunabilir.

Instagram çekiliş sonuçları neye göre belirlenir?

Instagram çekilişlerinde genellikle belirli kriterler veya kurallar belirlenir ve bu kurallara uyan kullanıcılar arasından kazananlar belirlenir. Çoğu zaman çekiliş araçları veya programları kullanılarak kazananlar belirlenir ve sonuçlar açıklanır. Kullanıcılar belirlenen kriterlere uyduklarında kazanma şansı elde ederler.

Cekilismodum güvenilir mi?

"Cekilismodum" adlı Instagram sayfasının iddia ettiği gibi sürekli iPhone dağıttığı gibi vaatlerde bulunması ve takipçilerini yanıltıcı bilgiler vermesi güvenilirlik açısından endişe verici olabilir. Bu tür hesapların çoğunlukla dolandırıcılık amaçlı olduğu görülmektedir. Bu tür çekilişlere katılmadan önce dikkatli olmak ve güvenilir kaynaklardan bilgi almak önemlidir.

Geri